12. února 2012 • 04:57

Postaví se českému týmu král Djokovič? To je velká otázka

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se naposledy čeští tenisté postavili světové jedničce, bylo to v září roku 2007 a po kurtu pražské O2 Areny se proháněl Švýcar Roger Federer. Ani jeho nadpozemský tenis však nestačil hostům k barážové výhře. A všichni věří, že se situace bude opakovat i letos v dubnu (6.-8.).




Jedním z možných dějišť předpokládaného čtvrtfinále se Srbskem je znovu O2 Arena a v ní se tentokrát může představit Novak Djokovič.

„S Djokovičovou rodinou máme nadstandardní vztahy a máme informaci, že bude hrát,“ prohlásil šéf agentury Česká sportovní Miroslav Černošek. Djokovičův nejmladší bratr Djordje občas trénuje v Praze na Spartě, kterou Černošek vlastní.

Je však velkou otázkou, jak se věci vyvinou. Čtvrtfinále Davis Cupu se hrávalo poslední léta až v červenci po Wimbledonu, letos je kvůli olympiádě posunuto už na začátek dubna.

Jde o týden, který bezprostředně navazuje na obří dvoutýdenní podniky série Masters v Indian Wells a Miami. Djokovič je loni oba vyhrál, dvakrát porazil ve vyčerpávajících finále Rafaela Nadala. Otázkou tedy je, jak si povede letos a v jakém stavu bude po betonovém tažení v USA.

Porada před další výměnouFoto Pavel Mazáč (Sport)
Přelet z Ameriky do Evropy a následné reprezentační povinnosti už Djokovičovi udělaly několik nepříjemností.

Naposledy loni v září, když nastoupil doma v Bělehradě proti Argentincům a musel vzdát Juanu Martinovi Del Potrovi pro zranění zad.

Také rok předtím proti Čechům nejdříve vynechal páteční singl a naskočil až v neděli.

„Mluvil jsem v Austrálii s jeho trenérem Mariánem Vajdou a ten říkal, že Davis Cup letos hrát nechce a chce se soustředit na olympiádu. Ale v srbské tenisové federaci nastaly změny, do čela se dostal rodinný přítel Djokovičových a myslím si, že Novakův tatínek bude mít určitě zájem, aby v Česku hrál,“ pravil kapitán Jaroslav Navrátil.

Zdá se tak, že tajenka Djokovičova startu zůstane bez řešení až do poslední chvíle.

Volej Tomáše Berdycha
Volej Tomáše Berdycha

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud