8. dubna 2012 • 23:02

Štěpánek popřel urážky. Prostředníček se ukazuje jinak, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Během úspěšného daviscupového víkendu, který vyvrcholil postupem do semifinále přes Srbsko, se Radek Štěpánek nechtěl ke kauze vzniklé po pátečním utkání s Tipsarevičem vyjadřovat. Udělal to až nyní, během vítězných oslav. Český tenista odmítá, že by Tipsarevičovi místo podání ruky ukázal prostředníček nebo ho jinak urazil. "Mrzí mě to, byly tam velké emoce," uvedl v prohlášení na facebookovém profilu českého daviscupového týmu.



Celá kauza se rozhořela po jeho páteční prohře Štěpánka s Jankem Tipsarevičem ve čtvrtfinále Davisova poháru v Praze. Srb po utkání českého hráče obvinil, že mu podal ruku se zdviženým prostředníčkem a počastoval ho vulgárním výrokem.

Štěpánek měl svého soupeře nazvat "smrdutou pí*ou", navíc mu místo podání ruky ukázal prostředníček. Český tenista obojí odmítá. A doufá, že až opadnou emoce, tak za Tipsarevičem zajde a problém si vyjasní. Srb s ním ale mluvit nechce.

"Byla v tom spousta emocí a musím dementovat to, co Janko prezentoval, že jsem mu řekl. Vyjádřil jsem se pouze k tomu, že nebylo potřeba, aby šidil," uvedl Štěpánek na facebooku českého daviscupového týmu.

"Ty slova v angličtině zní: You don't have to cheat! Jestli si to spojil, s čím to spojil, je to špatně. S tím se nedá nic dělat."

Ohledně podvádění Štěpánek narážel na fakt, že Tipsarevič nepřiznal, že vyhrál jeden míč poté, co zahrál úder o zem na vlastní straně dvorce. Pak nohou mazal dopad míče u lajny dříve, než stihl přijít rozhodčí z umpiru.

Takhle ukázal Radek Štěpánek Janko Tipsarevičovi prostředníčekFoto Twitter @TipsarevicJanko

Osmý hráč světa tvrdil, že k němu Štěpánek prohodil slova o smradlavém ženském přirození a ukázal mu prostředníček, což se snažil doložit na fotce, kterou zveřejnil na sociálních sítích.

Český tenista na ní má prostředníček skrčený směrem dovnitř dlaně. "Jestli jsem měl prst v takové poloze, jak jsem měl, nebyl to určitě úmysl. Jestli se tohle dělá, tak úplně jiným způsobem," řekl Štěpánek.

Vyjádření Štěpánka ke kauze s s Tipsarevičem sledujte zde »

Tipsarevič po dnešní porážce s Tomášem Berdychem, která znamenala výhru českého týmu a jeho postup do semifinále, uvedl, že se Štěpánkem už nikdy nepromluví. "Kdyby byl chlap, omluvil by se," řekl srbský tenista.

Štěpánek uvedl, že ho celá kauza velice mrzí. "Nebyl to vůbec žádný úmysl ho urazit. Byly v tom velké emoce, ale až opadnou, určitě za Jankem zajdu, abychom to uvedli mezi sebou na správnou míru," řekl třiatřicetiletý český hráč.

Radek Štěpánek podává ruku Janko Tipsarevičovi, prostředníček má podivně skrčený
Radek Štěpánek podává ruku Janko Tipsarevičovi, prostředníček má podivně skrčený

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud