19. září 2012 • 16:45

Přivezou Španělé na finále jeho kata? To bereme, usmívá se Berdych

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S dětmi na domácích kurtech v Prostějově si Tomáš Berdych po návratu ze semifinále Davis Cupu zahrál v tričku s obrázkem kostlivce s tenisovou raketou. Tak se ale – přes dvě vyčerpávající akce za sebou – rozhodně necítí. Šestý tenista světa potvrdil, že je plný elánu a těší se hlavně na Turnaj mistrů a finále Davis Cupu. Tedy akce, jimiž v listopadu zakončí výbornou sezonu.



„Únava je spíš psychická, než že by tělo bylo úplně zničené. Po fyzické stránce jsem bez problémů a ani drobnosti, jako když člověka po dlouhých zápasech něco táhne a pobolívá, tam nejsou,“ řekl Berdych v Prostějově.

Společně s Petrou Kvitovou si tam v rámci dětského dne zahráli s místní mládeží, každý na dvou kurtech, a pak se dlouho podepisovali.

„Moc příjemná věc. Doufám, že to děti povzbudí, že si to mladí užili a jeden z nich tady třeba bude jednou sedět místo mně,“ usmíval se Berdych. Kromě toho dostal taky dárky ke svým pondělním 27. narozeninám.

Momentálně má v plánu odpočinek, slíbený trenérem za semifinále US Open a klíčové daviscupové body v Argentině, ale už vyhlíží další turnaje.

Za dva týdny odletí do Asie, kde si zahraje v Tokiu a v Šanghaji, po cestě má turnaj ve Stockholmu. Po týdenní pauze pak turnaj v Paříži, následně Turnaj mistrů a Davis Cup.

Tomáš Berdych v rozhovoru s novináři odpovídá na blížící se finále Davis Cupu proti Španělsku
Video se připravuje ...

„V tenise je dobré, že člověk nemá jen jeden vrchol. Může dosáhnout prvního místa na světě, může vyhrát grandslam a pokusit se o Davis Cupu. Ať jsou ve špičce jiní hráči, jiná esa, zmíním třeba Murrayho nebo Federera, tak ani jednomu z nich se zatím nepovedlo se k Davis Cupu jen přiblížit. A my jsme ve finále už podruhé. Tak doufám, že se nám to podaří proměnit. Bylo by skvělé dosáhnout na jeden z těch tří cílů,“ řekl Berdych ohledně boje o salátovou mísu, který český tým čeká 16. až 18. listopadu proti Španělsku zřejmě v Praze.

Tomáš Berdycha  Petra Kvitová se podepisují v Prostějově tenisovým nadějím Tomáš Berdycha Petra Kvitová se podepisují v Prostějově tenisovým nadějímFoto ČTK

Mužstvo kapitána Jaroslava Navrátila hlavně zajímá situace kolem Rafaela Nadala. Panuje domněnka, že do Česka nepřijede.

Španělé pak sice mají víc variant složení sestavy, mohou do Prahy poslat třeba i Feliciana Lopeze, s nímž má Berdych pasivní bilanci, ale to už prostějovského hráče až tak moc nevykolejuje.

„Jestli budou kalkulovat s Lopezem, tak za všechny kluky můžu říct, že to bereme. Určitě,“ řekl Berdych s úsměvem.

Rozhovor s Tomášem Berdychem čtěte ve středečním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud