11. prosince 2012 • 16:34

Šance pro obhájce. Federer vynechá Davis Cupu proti Česku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Roger Federer s největší pravděpodobností nenastoupí k únorovému utkání prvního kola Davisova poháru proti České republice. Slavný švýcarský tenista chce příští rok výrazně omezit svůj program poté, co letos včetně olympijských her absolvoval 19 turnajů.¨



Švýcaři přivítají úřadující vítěze Davis Cupu z České republiky 1. až 3. února v Ženevě. Týden po Australian Open se odehraje odveta za baráž z roku 2007, kdy Češi v pražské O2 areně hostující výběr v sestavě s Federerem porazili 3:2 a udrželi se ve Světové skupině.


Jednatřicetiletý Federer dosud svou účast v únorovém utkání 1. kola přímo nevyloučil, v jeho turnajovém programu na celý rok však Davis Cup zatím chybí.

"Nesmím mít strach dělat nepopulární rozhodnutí. Plánuju dlouhodobě a doufám, že budu moci hrát Davis Cup ještě za dva tři čtyři roky. Ale na to nikdo nemyslí, všechny zajímá jen daný moment," řekl Federer v rozhovoru pro švýcarský deník Tages-Anzeiger v Sao Paulu, kde se účastní reklamních akcí a exhibičních zápasů.

"Došel jsem k rozhodnutí, že to je pro mě to jediné rozumné rozhodnutí :nenastoupit proti Česku). Mohl bych hrát, ale pak bych mohl absolvovat jen čtyři nebo pět turnajů Masters místo osmi nebo deseti," uvedl Federer, který například vynechá i podnik v Miami, kde tradičně hraje celá světová špička.

Nominace na daviscupová utkání se oznamují nejpozději 10 dnů před zápasem. Oba strůjci letošního českého triumfu Tomáš Berdych a Radek Štěpánek hodlají v týmové soutěži pokračovat a pokusit se o obhajobu.

V případě Federerovy neúčasti by byl švýcarskou jedničkou 17. hráč světového žebříčku Stanislas Wawrinka, dvojkou nejspíš Marco Chiudinelli, jemuž aktuálně patří 146. pozice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud