16. září 2017 • 15:51

Nizozemsko - Česko 1:2. Pavlásek s Jebavým padli, domácí snížili

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední bod k záchraně ve Světové skupině Davis Cupu českým tenistům stále schází. Česká dvojice Roman Jebavý a Adam Pavlásek v sobotní čtyřhře na nizozemský pár Robin Haaase, Matwe Middelkoop nestačila a prohrála 6:4, 4:6, 6:7 (1) a 4:6. Domácí tak v barážovém duelu snížili na 1:2, o udržení mezi elitou tak rozhodnou nedělní dvouhry.



V neděli mají svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila k dispozici dvě dvouhry, aby získali třetí bod a zachránili se ve Světové skupině. Od 12:00 nastoupí Jiří Veselý proti Haasemu a po nich Lukáš Rosol proti Thiemovi de Bakkerovi.

"Kluci mě nezklamali, byl to velice vyrovnaný debl," řekl Navrátil Radiožurnálu a k vedení 2:1 doplnil: "Takový stav je po sobotě pořád dobrý."

Lukáš Rosol slaví poté, co získal druhý bod pro české barvy v davsicupové baráži v Nizozemsku
Lukáš Rosol slaví poté, co získal druhý bod pro české barvy v davsicupové baráži v Nizozemsku

Jebavý nastoupil v sedmadvaceti letech k daviscupové premiéře a pral se se servisem, o který přišel v utkání třikrát, zatímco Pavlásek ani jednou. V prvním setu ale Češi využili nervózního začátku od Middelkoopa a ujali se vedení.

"Pocity ze zápasu jsou smíšené. Byl to solidní debl, ale prohráli jsme. Teď budeme doufat, že kluci přidají třetí bod - a bude to zase veselejší," řekl Jebavý serveru iDnes.cz. "Oni neudělali chybu. My si museli všechno uhrát a oni měli výpadků přece jenom o něco míň," citoval Jebavého web tenisovysvet.cz

Ve druhé sadě zažil Jebavý nezvyklou hru - dal tři dvojchyby v řadě, lajnová rozhodčí mu pískla chybu nohou a od hlavní dostal varování za delší pauzu. Přesto game získal na 1:1, ale v desáté hře podání ztratil, čímž přišli Češi i o set. "Ve druhém setu se přenesly váhy na stranu Holanďanů a začali být lepší," uvedl Navrátil.

V důležité třetí sadě si český pár vybojoval brejkboly při podání Haaseho, ale Jebavý poslal jeden volej kousek do autu a druhý do sítě. Cestou na lavičku pak kroutil hlavou. "Od té doby se hlavně Middelkoop hrozně zlepšil a Romanovi přestal jít return," řekl kapitán. V tie-breaku se Pavlásek s Jebavým zmohli jen na bod.

Jediná ztráta servisu Jebavého, čistou hrou ve třetím gamu, rozhodla i čtvrtou sadu. České dvojici se nedařilo zatlačit returnem při podání domácích. Nejlepší hráč na dvorci Haase v posledním gamu nezaváhal a utkání ukončil.

V pátečních dvouhrách Veselý zdolal 408. hráče světa De Bakkera 4:6, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 a Rosol překvapil Haaseho výhrou 6:7, 6:3, 6:2, 3:6 a 7:5.

Nizozemsko - Česko 1:2 po čtyřhře

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud