9. července 2009 • 15:50

Američané chtějí konečně porazit Chorvaty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez wimbledonského finalisty Andyho Roddicka nastoupí američtí tenisté ke čtvrtfinále Davisova poháru a pokusí se poprvé v historii porazit Chorvatsko.



Stejně tak se musí obejít obhájci titulu Španělé bez bývalé světové jedničky Rafaela Nadala i bez Davida Ferrera v utkání s Německem.

Duel USA s Chorvaty na antuce v Poreči začne James Blake proti Ivu Karlovičovi, po nich nastoupí Roddickův náhradník Mardy Fish proti světové patnáctce a chorvatské jedničce Marinu Čiličovi. Vítěz utkání vyzve v semifinále české tenisty nebo Argentinu.

"Je pochopitelné, že Andyho tělo není za tak krátkou dobu připraveno na nesmlouvavé a tvrdé daviscupové bitvy. Mnohokrát nás zachraňoval, ale teď to za něj musejí vzít jiní," uvedl americký kapitán Patrick McEnroe k Roddickově absenci. "Mardy se připojil k týmu rychle a určitě je to pro něj velká šance," doplnil.

Američané počítají s bodem ze čtyřhry, který by měl získat nejlepší pár světa dvojčata Mika a Boba Bryanové. "Díky tomu jsme v dobré pozici a doufám, že uspějeme," řekl McEnroe. Američané s Chorvaty prohráli dvakrát v prvním kole v letech 2003 a 2005.

Španělé se v Marbelle při neúčasti Nadala a Ferrera budou spoléhat na Fernanda Verdaska a Tommyho Robreda. "Nemáme z Němců strach, ale přirozený respekt ano," řekl kapitán Albert Costa. I Němcům chybí jejich jasná jednička Tommy Haas, semifinalista Wimbledonu.

Poslední semifinalista vzejde ze zápasu Izraele z Ruskem, který se hraje v Tel Aviv, kde se očekává nejbouřlivější atmosféra. Domácí očekávají, že Dudi Selu a spol. požene za výhrou 11.000 diváků.

Ruský stratég Šamil Tarpiščev, který dovedl tým k zisku salátové mísy v letech 2002 a 2006, nemá k dispozici Nikolaje Davyděnka, a tak spoléhá na Igora Andrejeva a Michaila Južného. Ve čtyřhře by měl pomoci s tenisem se letos loučící bývalá jednička Marat Safin.

Devětadvacetiletému hráči nevadí, že vypadl z nominace do dvouher. "Důležitá je správná kombinace a já cítil, že nejsem v nejlepší formě. Potřeboval bych ještě pár dnů," řekl Safin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud