6. června 2010 • 15:59

Gonzales může chybět ve čtvrtfinále DC proti Česku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chilským tenistům může v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru proti českým hráčům chybět jednička Fernando Gonzalez. Třináctý hráč světa se odhlásil kvůli problémům s koleny z Wimbledonu, odjel se léčit domů do Santiaga a není jasné, zda se dá do pořádku, aby stihl 9. až 11. července Davis Cup.



Gonzaleze trápí podle serveru ATP dlouhodobě problémy s koleny od roku 2002. "Mám dobré a špatné dny. V posledních týdnech jsem se necítil tak, jak bych si představoval. Je to horší od loňského Wimbledonu," odhalil Gonzalez v rozhovoru pro ATP. "Pocit je dost důležitý, ale jsem si jistý, že se to dostane do normálu."

O možné neúčasti v Davisově poháru Chilan neřekl ani slovo. Na otázku, jak dlouho se bude léčit, neurčitě odvětil: "Nejdříve se musím cítit dobře a zbavit se bolesti. Musím to brát v pohodě a dobře si odpočinout, což je důležité pro pokračování mé kariéry."

Gonzalez, který oslaví koncem července třicáté narozeniny, je třináctým hráčem světa a jasnou jedničkou Chilanů. Dalšími hráči chilského kapitána Hanse Gildemeistera jsou Nicolas Massu (91. dvouhra ATP), Paul Capdeville (217.) a Jorge Aguilar (226.).

"Pokud by Gonzalez skutečně nehrál ani Davis Cup, pak by to zcela měnilo situaci. Dalo by se pak mluvit o tom, že bychom tam jeli jako favorit," řekl český kapitán Jaroslav Navrátil deníku Sport.

Očekává se, že český tým povede do Chile z pozice jedničky Tomáš Berdych, semifinalista Roland Garros. Spolu s ním by měli v nominaci být uzdravený Radek Štěpánek, Jan Hájek a deblista Lukáš Dlouhý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud