13. listopadu 2016 • 21:46

Česká cesta za Fed Cupem. Rekord pro kapitána i bojovnice Strýcová

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slaví senzační hattrick! Někomu už to možná přijde jako samozřejmost, jenže samozřejmost to rozhodně není. České tenistky potřetí za sebou a popáté za posledních šest let laskají fedcupovou trofej. Hlavními hrdinkami víkendového dramatu ve Francii byly Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, které ovládly rozhodující čtyřhru. Z kapitána Petra Pály je navíc historicky nejúspěšnější šéf tenisové střídačky, nikdo jiný pět triumfů v této roli nezískal.



Okamžitě po závěrečném míčku propukla obří česká radost. Barbora Strýcová se svalila na zem, ani její parťačka Karolína Plíšková skoro nevěřila, co se jim to na horké půdě ve Štrasburku povedlo. „Odehrály jsme fantastický zápas, Bára mi to na síti hodně usnadnila,“ pochvalovala si Plíšková v rozhovoru pro Českou televizi těsně po skončení finálového dramatu.

Český tým ke „zlatému hattricku“ prošel řádně trnitou cestou. Všechny tři zápasy letošního ročníku (Rumunsko, Švýcarsko, Francie) se rozhodovaly až v závěrečné čtyřhře a dopadly nejtěsnějším možným rozdílem. Všechny se navíc hrály na soupeřově kurtu, o to byly tenisové bitvy těžší a náročnější.

Český tým si opět po roce zopakoval slavný okamžik
Český tým si opět po roce zopakoval slavný okamžik

„Jsem moc rád, jaký máme tým, co nám vytváří takové zázemí a zajišťují celou organizaci. To hlavní je ale na holkách. Jedna dokáže zastoupit druhou, všechny na tom mají obrovský podíl,“ pochválil svůj tým nehrající kapitán Petr Pála. „Jsem dojatej, šťastnej. Holky v nejdůležitějších chvílích zahrály fantastický tenis,“ pochvaloval si Miroslav Černošek, sportovní manažer a majitel agentury Česká sportovní, která se o české tenisty stará.

Během finálového víkendu ve Francii musel kapitán Petr Pála řešit řadu komplikací. Petra Kvitová přiletěla z Číny s pochroumaným nártem, bolest v noze ji nepustila do nedělní druhé dvouhry. Do akce musela Barbora Strýcová, která v kritické chvíli porazila domácí Alizii Cornetovou a poslala finálové klání do rozhodující čtyřhry.

Třicetiletá rodačka z Plzně se postavila i do závěrečného deblu, po boku Karolíny Plíškové (ta též nastoupila po náročné sezoně značně pochroumaná) zopakovaly to, co minulý rok v domácím finále s Ruskem. Francouzský pár Garciaová, Mladenovicová porazily 7:5, 7:5 a mohlo začít vítězné křepčení. „Slavit se bude hodně,“ usmívala se Strýcová, která v této sezoně vystoupala až na 20. místo v žebříčku.

Obě hráčky měly zásadní podíl na výsledku celého víkendu. Obě odehrály v neděli dva zápasy, Plíšková navíc zvládla svou nejtěžší tenisovou bitvu v životě, když v sobotu umořila ve třetím setu domácí Kristinu Mladenovicovou 16:14.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud