9. listopadu 2018 • 13:09

Start finále bez Kvitové! Pála proti USA nominoval Strýcovou a Siniakovou

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkendové finále tenisového Fed Cupu začne bez nejlepších českých hráček. Do sobotních dvouher zasáhne v pražské O2 areně za domácí stranu dvojice Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková. Půodně plánovaná jednička Petra Kvitová není v pořádku po nachlazení, kapitán týmu Petr Pála ji šetří na případnou nedělní dvouhru. Vyloučený je start zraněné Karolíny Plíškové. První duel zahájí Barbora Strýcová zítra od 14:00 proti Sophii Keninové, po nich půjdou na kurt Kateřina Siniaková proti Alison Riskeové.



Česko jde do boje bez svých elitních tenistek. Karolína Plíšková se z nominace Petra Pály odhlásila už před startem fedcupového týdne, start jí znemožnilo zranění lýtkového svalu. K dispozici pro sobotní zahajovací duely finále není ani největší česká opora a dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová.

28letá tenistka kvůli nachlazení nemohla celý týden pořádně trénovat a není připravená na sto procent. Vyloučený ale není její případný start v nedělní dvouhře.

Letošní finále je poznamenáno neúčastí hvězd, americký tým přijel do české metropole bez největších hvězd Sereny a Venus Williamsových, Sloane Stephensové či Madison Keysové.

"Po oznámení původních nominací jsme cítili, že jsme velký velký favorit, ale teď je to daleko víc vyrovnaný. Bude to zajímavé utkání," řekl po trénincích Pála.

Do čtyřhry, která by za nerozhodnutého stavu rozhodla o vítězkách, Pála nahlásil světové jedničky Barboru Krejčíkovu a Siniakovou, letošní vítězky Roland Garros a Wimbledonu. Americká kapitánka Kathy Rinaldiová sestavila pár z Danielle Collinsové a deblistky s českými kořeny Nicole Melicharové.

Češky jsou ve finále pošesté za osm let a v duelu o titul pod vedením kapitána Pály dosud neprohrály. Triumfovaly v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016 a v Praze zvládly rozhodující duely s Ruskem (2015), Německem (2014) i Srbskem (2012).

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset. Loni vyřadily oslabený český tým v semifinále na domácí půdě, v roce 2009 ho porazily v semifinále v Brně.

Program finále Fed Cupu Česko - USA

Sobota (od 14:00): Strýcová (33. v žebříčku dvouhry WTA) - Keninová (52.), Siniaková (31.) - Riskeová (63.)

Neděle (od 12:00): Siniaková - Keninová, Strýcová - Riskeová; Siniaková, Krejčíková - Melicharová, Collinsová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud