19. května 2009 • 15:50

Vaidišová: Na French Open jsem připravená

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Nicole Vaidišová je po nemoci bez zdravotních problémů a po přípravě s trenérem a nevlastním otcem Alešem Kodatem míří na grandslamové Roland Garros s odhodláním.



"Na každý turnaj jdu s tím, že chci vyhrát. Letošní Roland Garros není výjimkou. Chci podat nejlepší výkon," uvedla Vaidišová v tiskové zprávě pro česká média při prezentaci svých nových šatů.

Na pařížské antuce Vaidišová před třemi lety hrála semifinále, ale v posledním roce a půl si prošla krizí. Rozešla se s Kodatem, ale spolupráce s Britem Davidem Felgatem očekávaný obrat k lepšímu nepřinesla, a tak se od února snaží o návrat opět s Kodatem.

Letos má zatím bilanci osmi výher a devíti porážek. Zahrála si dvakrát třetí kolo, v Miami a v Indian Wells, ale na antuce se jí nedařilo. V Marbelle i v Barceloně vypadla v druhém kole.Naposledy se představila v Římě.

Kvůli propadu na 57. místo žebříčku musela do kvalifikace, kterou hrála poprvé po pěti letech, ale do hlavní soutěže nepostoupila. Pak měla hrát v Madridu a ve Varšavě, ale svůj start na obou akcích kvůli nemoci odvolala.

"V Římě na mě skočil nějaký bacil, a tak jsem jela domů, trochu se z toho dostat a navštívit doktora," uvedla vítězka šesti turnajů. Když se uzdravila, přiletěl za ní minulý týden do Prahy Kodat. "Trénovali jsme celý týden pět hodin denně," doplnila tenistka.

French Open začne v neděli a Vaidišová může hodně získat, protože minulý rok prohrála v prvním kole s krajankou Ivetou Benešovou. Doufá i v pomoc nových šatů, které pomáhala vyvinout. Jejich příprava trvala rok a focení pro letošní akci proběhlo už loni při US Open. "Jsou pohodlné a vypadají stylově," řekla Vaidišová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud