26. května 2009 • 17:49

Cetkovská: Body udělám ve Wimbledonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni hrála na pařížské antuce osmifinále a i přes tehdejší debakl se Srbkou Anou Ivanovičovou se mluvilo o vzkříšení tenisového talentu. Petra Cetkovská se pak dokonce na pár týdnů dostala do elitní padesátky světa.



Po dnešním vyřazení v 1. kole Roland Garros ji čeká boj o udržení v první stovce.

"Los byl sice těžší, myslím si ale, že jsem hrála po delší době lepší zápas," řekla Cetkovská po prohře s jinou srbskou favoritkou Jelenou Jankovičovou. Přesně tím vystihla své rozpoložení.

Po loňském French Open si ještě zahrála čtvrtfinále na trávě v Birminghamu, ale pak se jí nedařilo. Letos měla v únoru problémy s kolenem, ale ještě se zdálo, že se dostane do formy.

V Indian Wells totiž porazila Rusku Jelenu Dementěvovou, což označila za svoji největší výhru kariéry. "Ale to byl letos jediný výsledek," řekla smutně.

Následně se znovu spíše trápila a měla i delší pauzu kvůli alergické vyrážce. "Byla jsem na antibiotikách a vlastně jsem toho moc nehrála," řekla.

Momentálně 85. hráčka světa nyní může čekat velký propad v žebříčku. "Tuším, že spadnu někam ke stotřicátému místu na světě. Budu muset jezdit po menších turnajích," odhadovala.

A doufala, že třeba dokáže přidat nějaké důležité body ve Wimbledonu. "Jinak mě čeká velká dřina, ale snad to zase půjde nahoru," dodala. Momentálně hledá nového trenéra i životního partnera.

Dlouho obě role plnil Maxim Boyé, s kterým se seznámila v tenisové akademii v Paříži. Klub však netoleroval, aby měl kouč vztah s hráčkou, a tak na rok zamířili do britského Suttonu, aby se po roce do Francie vrátili.

Jenomže letos se rozešli. To ale zatím neznamená, že by Cetkovská z Francie odešla. "Zůstávám tady kvůli tenisu. Pokud bych ale nenašla kouče a musela tady hrát o zeď, tak se vrátím domů. Když tady potkám velkou lásku, zůstanu. Zatím ji hledám," usmála se tenistka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud