Pavel Novotný
8. září 2008 • 14:40

Murray: Federer je neuvěřitelný hráč

TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být výjimečný zápas nejen pro Andy Murrayho, ale i pro celou Velkou Británii. Pokud by Skot dnes vyhrál, měly by Ostrovy vítěze Grand Slamu po dlouhých 72 letech.



Skotský tenista si v semifinále US Open poradil se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého porazil ve čtyřech setech. Ale ani s tím se hrdý Skot nehodlá spokojit.

"Jsem nadšený, že jsem se poprvé v kariéře dostal do finále Grand Slamu, ale jak již jsem řekl na začátku, nebudu nikdy úplně spokojený, pokud se mi nepodaří vyhrát celý turnaj," netají ambice Skot.

Zápas proti Nadalovi ukázal, že jsem schopen hrát tak, abych porazil současnou světovou jedničku. Stejně tak jsem již v minulosti porazil Federera. A můžu to zopakovat," nešetří sebevědomím Murray.

Poprvé od roku 1987 nastoupí finalisté US Open ke svému duelu v pondělí. Povede se ambicióznímu Skotovi "ukrást" Federerovi pátý triumf na US Open?

Švýcar má na svém kontě již dvanáct grandslamových titulů, nicméně tento rok se ještě žádného vavřínu z turnajů z ATP nedočkal.

"Myslím, že Murray je pod menším tlakem, než byl ve Wimbledonu. Bude zajímavé pozorovat, jak se chopí příležitosti, ale mám pocit, že Andy je ten pravý hráč, který dokáže využít příležitosti, když se mu naskytne. To je ten hlavní důvod, proč si na něj musím dát pozor," netají respekt před zápasem Roger Federer.

Posledním reprezentantem britského tenisu, který se radoval z vítězství na US Open, byl v roce 1936 Fred Perry. A jak hodnotí svého finálového soupeře současná hvězda britského tenisu?

"Roger hrál ve finále Wimbledonu, French Open, semifinále Australian Open a teď je ve finále US Open. Je to neuvěřitelný hráč a já moc dobře nerozumím, jak si někdo může myslet, že nehraje dobře. Na největších turnajích je schopen hrát svůj nejlepší tenis," nešetří obdivem soupeři Murray.

Kdo se stane vítězem letošního ročníku US Open se dovíme v úterních ranních hodinách. Jisté je, že se máme na co těšit.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud