9. ledna 2009 • 19:03

Murray opět porazil Federera

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Britský tenista Andy Murray si po týdnu podruhé v novém roce vyšlápl na bývalou světovou jedničku Rogera Federera. Jednadvacetiletý Skot dnes svého švýcarského soupeře zdolal ve třech setech v semifinále turnaje v Dauhá, kde obhajuje loňský titul.



Murray porazil Federera minulý týden na exhibici v Abú Zabí a fakt, že se mu proti aktuálně druhému hráči světa daří, potvrdil i dnes na prvním turnaji sezony ATP.

Třináctinásobný grandslamový vítěz Federer sice získal po hodinové bitvě první sadu v tie-breaku, další sety však patřily Murraymu. Rodák z Dunblane se začal více tlačit do Švýcarova slabšího bekhendu a těžil z nevynucených chyb, kterých Federer udělal dvakrát více než on (19:37).

"První set byl hodně těsný. Prohrál jsem a najednou jsem byl pod tlakem. Celkově jsem ale se svým výkonem velmi spokojen, vždyť jsem porazil nejlepšího hráče historie," uvedl Murray, jenž získal další sady za hodinu 6:2, 6:2 a za poslední rok si proti o šest let staršímu soupeři připsal na oficiálních turnajích čtvrté vítězství. S Federerem prohrál v minulé sezoně pouze jednou, a to ve finále US Open.

"Je zklamání prohrát po tom prvním setu, když se věci začínaly vyvíjet lépe pro mě. Nebyl jsem schopen ho dorazit. Doufám, že až přijdou důležité zápasy, tak ho porazím," uvedl Federer, jenž koncem měsíce na Australian Open bude útočit na 14. grandslamový titul, jímž by vyrovnal rekord Peta Samprase.

Obhájce loňského titulu z Dauhá Murray se v sobotním finále utká s Američanem Andym Roddickem, jenž porazil 7:6, 3:6 a 6:3 Francouze Gaela Monfilse. Ten ve čtvrtfinále zastavil světovou jedničku Rafaela Nadala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud