27. října 2010 • 20:45

Hájek potrápil Čiliče, ve Vídni ale končí

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Hájek skončil na turnaji BA-TennisTrophy v osmifinále. Nad jeho síly byl druhý nasazený Marin Čilič, kterému podlehl po setech 6:7, 2:6. Český tenis tak přišel o svého jediného zástupce v pavouku hlavní soutěže.



Čilič neměl cestu do dalšího kola zdaleka tak snadnou, jak by se podle tabulkového postavení obou soupeřů dalo čekat. Jan Hájek v prvním setu statečně držel krok a za čtrnáctým hráčem světa nijak výrazněji nezaostával.


Za stavu 4:4 se českému tenistovi dokonce podařilo prolomit soupeřovo podání a servíroval na zisk setu. Další hru ale prohrál bez zisku míče a v tiebreaku Čilič další překvapení nepřipustil.

Ve druhé sadě už Hájka přehrával výrazněji, sedmadvacetiletému daviscupovému reprezentantovi je však třeba přiznat alespoň to, že nerezignoval a vytrvale bojoval o každý míč.

"Několik prvních gamů Hájek výborně podával, potom jsem ale změnil pár věcí ve své hře a utkání nabralo nové dimenze. Řekl bych, že od stavu 5:5 jsem zápas kontroloval," komentoval Čilič počáteční nezdary.

Dvaadvacetiletý talent ve Vídni obhajuje loňskou finálovou účast, sám však raději nechce předvídat, zda se tak daleko v turnaji dostane i letos.

"Je tu hodně dobrých hráčů a mně se v poslední době moc nedařilo, snažím se ale tvrdě pracovat a myslím, že se postupně zlepšuji," prohlásil Chorvat, který od začátku srpna nedokázal vyhrát dva zápasy řadě.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Phau - Mayer (oba Něm.) 6:2, 6:4.
2. kolo:
Čilič (2-Chorv.) - Hájek (ČR) 7:6 (7:4), 6:2,
Melzer (1-Rak.) - Kubot (Pol.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Čtyřhra - 1. kolo: Gonzalez, Marx (Mex./Něm.) - Beck, Dlouhý (SR/ČR) 6:4, 6:3.


Jan Hájek na Murrayho nestačil.
Jan Hájek na Murrayho nestačil.


Ve čtvrtfinále ho s největší pravděpodobností čeká nepříjemný soupeř. Pokud se naplní papírové předpoklady, do cesty se mu postaví Andreas Seppi. Na Itala přitom Čilič nemá právě dobré vzpomínky, před dvěma týdny v Šanghaji proti němu uhrál pouhé čtyři hry.

"Tam bylo nepříjemné, že nás pořadatelé nečekaně poslali hrát dovnitř. Uvidíme, co se stane tentokrát, se svým dnešním výkonem jsem ale spokojený," konstatoval Čilič na tiskové konferenci.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud