12. listopadu 2010 • 21:29

Federer konečně postoupil v Paříži do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer při své osmé účasti na turnaji série Masters v Paříži poprvé přešel přes čtvrtfinále. Bývalá světová jednička dnes porazila 6:1, 7:6 Rakušana Jürgena Melzera a v premiérovém semifinále v hale Bercy narazí na domácího Gaela Monfilse.



Devětadvacetiletý Federer výhrou nad vrstevníkem Melzerem, jenž prožívá životní sezonu, potvrdil výbornou formu z poslední doby. V sobotu bude usilovat o čtvrté finále na turnajích ATP za sebou, přičemž ta poslední dvě v Basileji a Stockholmu vyhrál. Od Wimbledonu, kde ho nečekaně už ve čtvrtfinále vyřadil Tomáš Berdych, postoupil dnes šestnáctinásobný grandslamový vítěz do sedmého semifinále v řadě.

Federer smetl i Söderlinga a zahraje si semifinále
Federer smetl i Söderlinga a zahraje si semifinále


O druhé finálové místo se utkají Švéd Robin Söderling, jenž porazil v souboji účastníků Turnaje mistrů 7:5, 6:4 Andyho Roddicka z USA, s překvapením turnaje Michaelem Llodrou. Francouzský hráč po čtvrtečním vítězství nad obhájcem titulu Novakem Djokovičem ze Srbska vyřadil po výhře 7:5, 6:1 Nikolaje Davyděnka z Ruska, jenž o kolo dříve nadělil "kanára" v třetím setu Berdychovi.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Melzer (11-Rak.) 6:1, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud