10. června 2021 • 14:07

Soupeřka Krejčíkové: řecká ranařka z posilovny, Plíškové nepřiznala bod

Autor: mm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřadila hlavní favoritku na titul French Open, vylepšila si své grandslamové maximum a o finále si to rozdá s českou soupeřkou. Řecká silačka Maria Sakkariová zažívá nejlepší chvíle kariéry. V grandslamové Paříži nikdy nepřešla 3. kolo. Ostatně, dál než v osmifinále nebyla dosud na žádném podniku velké čtyřky.



„Byla to zatím dlouhá cesta, kterou jsme museli s mým týmem ujít. A ještě nekončíme,“ prohlásila řecká tenistka po velkém vítězství nad obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou. „Teď jsme na naší cestě udělali obrovský krok.“ Na startu sezony se jí na tvrdých površích dařilo. I díky semifinále v Abú Zabí a Miami je pětadvacetiletá Sakkariová na svém žebříčkovém maximu (18.).

Jenže tenistka, která se v 18 letech přestěhovala za tréninkem do Barcelony, chce mnohem víc. Vyrostla v hráčku, která by se uplatnila možná i v jiné sportovní disciplíně. Široká ramena, namakané ruce… Ano, už od pohledu nikoho nepřekvapí, že to Sakkariové jde v posilovně.

Zvládá dřepy se 140kilogramovou činkou na zádech! Významně na sebe upozornila už před třemi lety prvním postupem do finále turnaje WTA. A fanouškům se jistě vybaví i další moment ze sezony 2018. Chybně zahlášený aut v římské bitvě s Karolínou Plíškovou. Po smeči Češky do kurtu Sakkariová trapně dělala mrtvého brouka. Bod soupeřce tehdy nepřiznala. Česká favoritka pak zlostí poničila empire.

Maria Sakkariová nemohl svému prvnímu postupu do semifinále grandslamu uvěřit
Maria Sakkariová nemohl svému prvnímu postupu do semifinále grandslamu uvěřit

Rozjetá Řekyně však následně v Paříži výsledkově neprorazila. A grandslamový průlom nepřišel ani v dalších dvou letech. Až nyní na oranžové drti v městě nad Seinou rozjela skvělou jízdu. Ve čtvrtfinále byla jasnou outsiderkou. Hlasy řeckých fandů, namlsaných jízdou krajana Stefanose Tsitsipase, z tribun ji hnaly za překvapením. Neúnavná hráčka ukončila úchvatnou sérii Šwiatekové na Roland Garros. Loňská šampionka z Polska po 22 vyhraných setech v řadě narazila.

Dojatá Řekyně po vítězství dvakrát 6:4 jen těžko hledala slova: „Na jednom z nejlepších stadionů světa jsem si to opravdu užila.“ Již překonala výsledek své matky, bývalé profesionální hráčky, která v Paříži došla nejdál do třetího kola.

Vyhlíží bitvu proti Barboře Krejčíkové, se kterou dosud prohrála oba vzájemné duely. Ten poslední z letošní Dubaje má ještě v paměti. „Byly tam jiné podmínky, rychlé kurty i míče a já dělala hodně chyb. Ona hrála velmi dobře,“ uvedla Řekyně. V Paříži věří svému týmu a kouči Tomu Hillovi: „Že mi zase vymyslí dobrou taktiku. Doteď se mi dařilo jejich plány výborně plnit. Ale vím, že to bude těžký zápas.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud