9. června 2021 • 20:20

Nejšílenější otcové tenistek: kruté bití botou i milionový "rozvod"

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
  • Přísný tenisový otec Damir DokičPřísný tenisový otec Damir DokičFOTO: Profimedia.cz

    Být tenistce otcem a zároveň trenérem, to často nedělá dobrotu. Přísné zacházení je jen vrcholem ledovce, nejedna hráčka si musela projít terorem a šikanou. Vybrali jsme čtyři nejhorší případy.

  • Mirjana Lučičová – Marinko Lučič

    Mirjana je možná největší obětí rodičovské šikany v tenise. Otec Marinko, vlivný byznysmen z Makarské, ji poprvé uhodil, když jí bylo pět a půl. Dovolila si totiž prohrát s dívkou o pět let starší. „Dal mi ránu do nosu, zakrvácela jsem celý dům. A od té chvíle to tak chodilo pořád,“ svěřila se kdysi. Otec ji obvykle bil těžkou botou. Do hlavy, krku a zad, aby rány nebyly vidět. Po hádce, kdy otec její matce vyhrožoval smrtí, utekli i se čtyřmi sourozenci z domu. Devatenáct dní se před otcem skrývali v rodné zemi, než vyjednali azyl v USA.

  • Jelena Dokičová - Damir Dokič

    Damir Dokič je psychicky narušený jedinec, který byl i odsouzen k patnáctiměsíčnímu vězení za to, že vyhrožoval velvyslanci Austrálie v Srbsku smrtí. U něj doma nalezli policisté následně dva granáty a několik pušek. Se svou dcerou, již dovedl na čtvrté místo žebříčku, se tenisově rozešel v roce 2005, kdy mu měla vyplatit milion dolarů a uzavřela s ním smlouvu podobnou rozvodové, aby ji přestal obtěžovat. I přesto rok poté prohlásil, že ji chce unést z Austrálie zpět do Srbska a hodlá svrhnout na Australany atomovou bombu. Mezi Dokičovy další známé výstřelky patří ten z roku 2000, kdy ho vyloučili z US Open, když ztropil v hráčské restauraci scénu ohledně ceny lososa. Ve Wimbledonu zase napadl fotografa a zničil mu aparát.

  • Mary Pierceová - Jim Pierce

    Americký občan svou dceru při trénincích bil a ponižoval. Vše došlo tak daleko, že ho funkcionáři na Floridě nechtěli pouštět na dceřiny tréninky. Proto rodina odešla do Francie, odkud pochází matka bývalé tenistky. Pierceová tam tenisově vyrostla a začala tuto zemi také reprezentovat. WTA později Pierceho potrestala zákazem vstupu na turnaje po dobu pěti let, dcera od něj odešla. Jejich vztah se postupem času ale uklidnil.

  • Aravane Rezaiová – Arsalan Rezai

    WTA zakázala kdysi vstup na turnaje otci francouzské tenistky Aravane Rezaiové. Arsalan Rezai, jenž pochází z Iránu, údajně v Melbourne napadl svou dceru a jejího přítele, incident vyšetřovala policie. Rezai, který dceru dřív trénoval, je známý svým násilným chováním. Proslul fyzickým napadením několika rodičů francouzských juniorek, jeho dcera proto nebyla dlouho podporována francouzským svazem.

     

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud