4. června 2009 • 13:43

Federera podporuje celá Paříž

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý hráč světa Juan Martin del Potro je další překážkou Rogera Federera v cestě za premiérovým triumfem na Roland Garros.



Dvacetiletý Argentinec dosud ztratil v pěti zápasech jen jeden set a doufá, že vítěz z jejich pátečního semifinále zvedne v neděli nad hlavu Pohár mušketýrů pro krále tenisové Paříže.

"Každý chce, abych Roger tenhle turnaj vyhrál," řekl Del Potro ve středu po postupu do jeho prvního grandslamového semifinále. "Pokud nezvítězím já, tak chci Rogera vidět s trofejí v ruce," dodal.

Federer v předešlých duelech vždy včas našel svůj rytmus, aby soupeře ve finiši zničil. K tomu mu pomáhají i nadšení Pařížané, kteří mu snad z každé kavárničky města pod Eiffelovou věží dávají najevo, jak ho podporují.

"Letos je to extrémnější," přitakal Švýcar. Když jde po ulici, třeba do restaurace na jídlo, tak na něj lidé volají: "Tohle je tvůj rok! Dokážeš to!" Pokřikují na něj také ze skútrů i zpoza stažených oken automobilů a dokonce, když stojí na červenou, tak údajně vystupují a žádají o podpis nebo o společnou fotku.

"Ukazuje to, že tady každý French Open sleduje. Je skvělé mít podporu. Na stadionu je to úžasné," řekl Federer. "Ve Švýcarsku asi grandslamový turnaj mít nebudeme, takže doma se cítím tady."

Fanoušci budou hrát velkou roli i v duelu s Del Potrem. Ten se dosud se světovou dvojkou utkal pětkrát, nezískal ani set a třeba ze čtvrtfinále letošního Australian Open si odnesl dva "kanáry".

"Všichni víme, jak je Roger silný a jakou má po vyřazení Rafy (Nadala) šanci Roland Garros vyhrát. Fanoušci tady vyvinou na jeho soupeře tlak. Ale pokaždé, když hraji s Rogerem, tak se snažím hrát vlastní tenis, jinak není šance na úspěch," řekl Del Potro.

Argentinec se musí zbavit i nervozity, která ho podle jeho slov svazovala celé čtvrtfinále, které přitom vyhrál nad Šanělem Robredem hladce 3:0 na sety. "Asi jste si toho vůbec nevšimli, ale moje nohy byly pořád strnulé a já byl napjatý," přiznal Del Potro.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud