11. listopadu 2021 • 06:28

Turnaj mistryň: Plíšková udolala bývalou jedničku, Krejčíková padla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozdílně začaly obě české tenistky na Turnaji mistryň v mexické Guadalajaře. Barbora Krejčíková nestačila ve skupině na Estonku Anett Kontaveitovou, s níž padla 3:6 a 4:6. Karolína Plíšková pak vydřela výhru nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou ve skupině Teotihuacán po boji 4:6, 6:2 a 7:6 za dvě hodiny a šestadvaceti minut.



Plíšková sice vedla 2:0, ale pak chybovala a prohrála čtyři hry v řadě. „První set nebyl nic moc. Přišly dva špatné servisové gamy a to je moc velký luxus jí darovat,“ řekla.

Od druhého setu se Češka zlepšila. Hrála razantněji, při svém podání ztratila jen dva fiftýny a díky dvěma brejkům si vynutila rozhodující dějství.

SESTŘIH: Plíšková - Muguruzaová 4:6, 6:2 a 7:6. Obří drama pro Češku
Video se připravuje ...

Ve třetí sadě měla Plíšková za stavu 5:4 při podání Španělky první dva mečboly, ale soupeřka si nejprve pomohla kvalitním servisem a poté česká tenistka netrefila dobře míč. Vzápětí se při svém servisu dostala ze stavu 15:40 a rozhodla v tie-breaku. Při třetím mečbolu poslal míč do autu, ale čtvrtý už proměnila po chybě Muguruzaové.

Vítězství dodá Plíškové klid do zbylých zápasů ve skupině. „Mám jednu výhru, což je skvělé. Kdybych prohrála, tak bych byla hodně dole, protože jsem měla mečboly, ale takhle budu pod menším tlakem. Jsem super šťastná, že se mi to povedlo,“ oddechla si Plíšková.

Plíšková tak porazila Muguruzaovou ve skupině na Turnaji mistryň i potřetí, uspěla už v letech 2016 a 2017. Vzájemnou bilanci se Španělkou si vylepšila na 9:2.

Krejčíková debut nezvládla

„Byl to můj první zápas a myslela jsem, že to bude lepší. Nebylo to moc dobré,“ řekla Krejčíková na on-line tiskové konferenci. „Ona hrála solidně, výborně podávala a každý set rozhodl jen jeden brejk. Věřím, že se zlepším. Snažím se najít pozitiva. Mám před sebou ještě minimálně dalších pět zápasů, na to se soustředím a chci si to užít, i když to dnes nevyšlo,“ dodala Krejčíková, která vedle dvouhry hraje i deblový turnaj s Kateřinou Siniakovou.

Světová trojka a druhá nasazená Krejčíková se od začátku „prala“ s nezvyklými vysokohorskými podmínkami, na které si zvykala jen pár dnů. V utkání udělala na sebe nezvykle vysoký počet nevynucených chyb (34) a míče často posílala daleko do autu.

Karolína Plíšková se raduje z výhry nad Garbiňe Muguruzaovou na Turnaji mistryň
Karolína Plíšková se raduje z výhry nad Garbiňe Muguruzaovou na Turnaji mistryň

V prvním setu přišla o podání po dvojchybě ve čtvrté hře. Druhou sadu začala po dvojchybě a dvakrát trefené síti ztraceným servisem a šanci na obrat nedostala. Estonka, mimo jiné letošní vítězka z Ostravy, nepovolila české tenistce během 75 minut žádný brejkbol.

„Podmínky jsou obtížné, mám před sebou ještě hodně zápasů. Je to složité. Před pár dny jsem hrála v hale v Evropě a teď jsem tady, to je opravdu náročné,“ řekla Krejčíková, která byla minulý týden jedničkou českého týmu v Poháru Billie Jean Kingové v Praze. Do Mexika přiletěla v neděli.

Do hlediště si na úvodní duel soutěže příliš fanoušků cestu nenašlo. Guadalajara pro letošek nahradila na poslední chvíli čínský Šen-čen a Turnaj mistryň se koná po roční pauze. Hraje se v nadmořské výšce přes 1500 metrů a poprvé po 11 letech pod širým nebem.

TENISOVÝ INSIDER Turnaj mistryň: Tenistky čelí těžkým podmínkám a kdy se odehraje český duel?
Video se připravuje ...

Skupina Teotihuacán

1. Kontaveitová 1 1 0 2:0
2. Plíšková 1 1 0 2:1
3. Muguruzaová 1 0 1 1:2
4. Krejčíková 1 0 1 0:2

Turnaj mistryň na O2 TV Sport

Všechny zápasy ve dvouhře a čtyřhře nabízí stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímých přenosech. Představí se ambasadorka O2 TV Karolína Plíšková i Barbora Krejčíková, která navíc bude bojovat ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Turnaj mistryň bude komentovat na O2 TV Sport a O2 TV Tenis Libor Basík, Martin Štefl a Klára Janáčková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud