1. července 2018 • 14:03

Program Wimbledonu: Začnou obě Plíškové, Strýcová i Serena

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm českých tenistek včetně turnajové sedmičky Karolíny Plíškové zasáhne v úvodním dnu Wimbledonu do zápasů prvního kola. V pondělí bude hrát i třiadvacátá nasazená Barbora Strýcová.



Karolína Plíšková má za soupeřku domácí Harriet Dartovou, která je 181. hráčkou žebříčku WTA a první grandslamový turnaj si zahraje díky divoké kartě. Strýcová s loňskou wimbledonskou čtvrtfinalistkou Světlanou Kuzněcovovou oba vzájemné zápasy prohrála, ten první odehrály před deseti lety ve třetím kole Wimbledonu.

Kateřina Siniaková zkusí překvapit turnajovou šestnáctku CoCo Vandewegheovou z USA a hráčka z kvalifikace Barbora Štefková dvacítku Kiki Bertensovou z Nizozemska. Vítězku juniorky ve Wimbledonu z roku 2010 Kristýnu Plíškovou čeká Rumunka Alexandra Dulgheruová a Terezu Smitkovou, která získala divokou kartu díky titulu v Ilkley a hraje první grandslam po třech letech, Bulharka Viktorija Tomovová.

Bývalá semifinalistka (2014) z All England Clubu Lucie Šafářová se v posledním utkání na sedmnáctce utká s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou.

Program na centrálním dvorci zahájí obhájce titulu Švýcar Roger Federer. První nasazený se střetne se Srbem Dušenem Lajovičem. Při svých předchozích devatenácti startech prohrál Federer úvodní duel jen třikrát a naposledy už v roce 2002.

Američanka Serena Williamsová, která je 183. v žebříčku, ale 25. nasazená, bude hrát třetí zápas na dvorci číslo jedna proti Nizozemce Arantxe Rusové. "Mám pořád touhu vyhrávat, možná ještě větší než dřív," prohlásila Williamsová.

Pondělní program:

Centrální dvorec (14:00 SELČ): Federer (1-Švýc.) - Lajovič (Srb.), Lepchenková (USA) - Wozniacká (2-Dán.), Wawrinka (Švýc.) - Dimitrov (6-Bulh.).

Kurt č. 1 (14:00): Vekičová (Chorv.) - Stephensová (4-USA), Broady (Brit.) - Raonic (13-Kan.), Rusová (Niz.) - S. Williamsová (25-USA).

Kurt č. 3 (12:30): 4. zápas Siniaková (ČR) - Vandewegheová (16-USA).

Kurt č. 4 (12:30): 4. zápas Smitková (ČR) - Tomovová (Bulh.).

Kurt č. 6 (12:30): 1. zápas Kristýna Plíšková (ČR) - Dulgheruová (Rum.).

Kurt č. 12 (12:30): 1. zápas Karolína Plíšková (7-ČR) - Dartová (Brit.), 4. zápas Strýcová (23-ČR) - Kuzněcovová (Rus.).

Kurt č. 14 (12:30): 2. zápas Štefková (ČR) - Bertensová (20-Niz.).

Kurt č. 17 (12:30): 4. zápas nejdříve 19:00 Šafářová (ČR) - Bondarenková (Ukr.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud