2. července 2009 • 18:20

Ve finále se střetnou sestry Williamsovy

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO - Ruské hráčky se musí poklonit umění sester Williamsových. Po vítězství mladší Sereny nad Jelenou Dementěvovou do finále postupuje i Venus, která si hladce poradila se světovou jedničkou Dinarou Safinovou.



Wimbledon tak po roce znovu uvidí sesterské finále Williamsových. V sobotu se na centrkurtu představí světová dvojka Serena Williamsová proti třetí hráčce okruhu Venus.

JAKO PRVNÍ SI FINÁLE ZAJISTILA SERENA...

První ruskoamerickou bitvu zvládla lépe hráčka "západního bloku". V dramatickém semifinále Wimbledonu porazila Serena Williamsová Jelenu Dementěvovou 2:1 na sety.

Mladší Serena, druhá nasazená hráčka Wimbledonu, dnes v téměř tříhodinové bitvě porazila Rusku Jelenu Dementěvovou.

První sadu favorizovaná Williamsová prohrála s turnajovou čtyřkou Dementěvovou v tiebreaku 6:7. Druhý set vyzněl lépe pro Američanku, který vyhrála 7:5.

Serena WilliamsováFoto ČTK

V rozhodující třetí sadě si obě hráčky dlouho držely své podání. Dementěvovou od postupu do finále dělil jediný míček. Za stavu 5:4 měla na raketě mečbol, ale Williamsová zahrála vítězný úder a zápas otočila.

Ve třinácté hře vzala Rusce servis a nakonec dovedla utkání do vítězného konce. "Bylo to velice, velice těžké. Jelena hrála tak skvěle a divákům jsme společně nabídly úchvatné představení," pronesla Serena.

Obecenstvo ocenilo obě hráčky po mečbolu aplausem vstoje. "Moc mi pomohla povzbuzováním moje rodina," poděkovala Američanka svým blízkým.

Olympijská vítězka z Pekingu Dementěvová, která často hledala v hledišti pohledem matku Věru, si tak musí na svůj první grandslamový titul ve dvouhře počkat.

Ruska prohrála v roce 2004 shodně ve finále pařížského antukového French Open i na US Open v New Yorku.

"Jediné, čeho lituji, je, že jsem při svém mečbolu nehrála mnohem riskantněji. Jinak to byl parádní zápas," uvedla Dementěvová.


...A BEZCHYBNÁ VENUS POTÉ SMETLA SAFINOVOU

Venus WilliamsováFoto ČTK

Světová trojka Venus Williamsová pak předvedla před v úvodu poloprázdným hledištěm téměř bezchybný tenis. V prvním setu udělala jen jednu nevynucenou chybu a za pomoci svého razantního servisu nepustila Safinovou do hry.

Její "jízda" pokračovala i v druhém setu, v kterém nekompromisně nadělila soupeřce potupného "kanára".

Venus Williamsová útočí na třetí wimbledonský titul v řadě. Tím by napodobila slavnou Němku Steffi Grafovou, která to dokázala v letech 1991 až 1993.


"Budu hrát osmé finále a jsem nadšená, že mám šanci znovu se dotknout talíře (ceny pro vítězku)," řekla Venus.

Wimbledon, semifinále ženy:

Dementěvová (4, Rus) - S. Williamsová (2, USA) 1:2 (7:6, 5:7, 6:8),
V. Williamsová (3-USA) - Safinová (1-Rus.) 6:1, 6:0.

Jelena Dementěvová
Jelena Dementěvová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud