1. října 2008 • 21:16

Na trůn usedne Jelena Jankovičová

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tenistka Serena Williamsová nezvládla svůj úvodní zápas na turnaji ve Stuttgartu a v pondělí přijde o pozici světové jedničky.



Američanka dnes ve druhém kole překvapivě prohrála s Číňankou Li Na 6:0, 1:6 a 4:6. a v čele žebříčku ji vystřídá Srbka Jelena Jankovičová.

"Samozřejmě, že jsem chtěla zůstat světovou jedničkou, ale není to můj hlavní cíl. Chci vyhrávat tituly a grandslamy a s tím jde ruku v ruce i první místo v žebříčku," řekla agentuře Reuters Williamsová. "Rozhodně se tím nebudu trápit. Až začnu vyhrávat, dostanu se tam znovu," dodala.

V úvodu zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by Williamsová zápas prohrála. V prvním setu přemožitelce Nicole Vaidišové uštědřila za 21 minut "kanára". Jenže pak převzala otěže zápasu třicátá hráčka světa Li Na, ve druhé sadě dovolila Američance uhrát jen jediný game a třetí sadu získala poměrem 6:4.

"Začala jsem dělat hodně chyb a prostě jsem jí vítězství darovala. Možná jsem o sobě začala pochybovat," popsala zápas americká tenistka. "V prvním setu jsem neměla šanci, byla jsem strašně nervózní," uvedla Li Na.

"Pak jsem se ale koukla na hodiny a viděla jsem, že uběhlo jen dvacet minut. Tak jsem si řekla, že za hodinu bych už mohla vyhrávat," dodala.

Williamsová si pozici světové jedničky užívala jen tři týdny. Na první místo se vrátila po pěti letech po US Open, když ve finále posledního grandslamu sezony porazila právě Jankovičovou.

Dvouhra - 1. kolo:
Schnyderová (Švýc.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6:4, 4:6, 7:5,
Zvonarevová (7-Rus.) - Hantuchová (SR) 6:3, 6:2.

2. kolo:
Li Na (Čína) - S. Williamsová (1-USA) 0:6, 6:1, 6:4,
Dementěvová (4-Rus.) - Bammerová (Rak.) 6:1, 6:4,
Azarenková (Běl.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 6:1, 7:5.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Stubbsová (1-ČR/Austr.) - Jansová, Rosolská (Pol.) 6:1, 6:1, Záhlavová-Strýcová, Voráčová (ČR) - Cibulková, Petrovová (SR/Rus.) 7:5, 6:3.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud