17. října 2010 • 15:21

Kráska Ivanovičová se dočkala, má titul z Lince

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá první tenistka světa Ana Ivanovičová po dvou letech ukončila čekání na turnajový titul. V dnešním finále v Linci srbská hráčka porazila Švýcarku Patty Schnyderovou 6:1 a 6:2.



Třiadvacetiletá Ivanovičová tak navázala na dva roky starý triumf z Lince, který byl jejím posledním prvenstvím na okruhu WTA. Mezi tím si o titul zahrála jen jednou - loni v březnu prohrála v Indian Wells s Ruskou Věrou Zvonarevovou.


Ivanovičová, která v čele žebříčku strávila 12 týdnů, přitom neměla v plánu v Linci vůbec startovat. Po odstoupení zraněné Sereny Williamsové, ale 29. hráčka světa na poslední chvíli přijala od pořadatelů pozvání.

Schnyderová naopak ani na třetí pokus nezlomila prokletí rakouského turnaje. Jednatřicetiletá Švýcarka ve finále v Linci prohrála už v letech 2005 a 2007.

Ana Ivanovičová
Ana Ivanovičová


V Linci je dnes ještě na programu finále čtyřhry, které bude mít českou vítězku. Do utkání o titul nastoupí Květa Peschkeová spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou proti Renatě Voráčové a Barboře Záhlavové-Strýcové.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud