Pavel Novotný
22. února 2011 • 19:00

Isner si nedá pokoj. Další nekonečný tiebreak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američan John Isner se pravděpodobně rozhodl, že se bude specializovat na překonávání rekordů co do délky zápasů či dalších statistik. V posledním ročníku Wimbledonu se spolu s Francouzem Mahutem postaral o "pár" historických rekordů jako třeba v délce utkání (11 hodin), počtu gamů v pátém setu (70:68), množství es, vítězných úderů a podobně. Ale zjevně mu to nestačí.



Tentokrát se dvaatřicátý hráč světa pokoušel překvapit diváky délkou zkrácené hry, když v prvním kole turnaje v Delray Beach prohrál na rozdíl od wimbledonského klání se šestasedmdesátým hráčem světa Gabashvilim z Ruska 13:15 v tiebreaku rozhodujícího třetího setu. Rekord sice nepadl, ale i tak si diváci rozhodně přišli na své.

Více než dvoumetrová věž ze Severní Karolíny nevyužila ve třetím setu čtyři mečboly, jeho soupeř si v této statistice nepočínal o nic lépe, když proměnil až pátý mečbol. I když, proměnil...Isner se o svou porážku postaral dvojchybou.



Své vyřazení komentoval čtvrtý nasazený opravdu lakonicky: "Nehrál jsem dnes dobře," ozřejmil novinářům důvody porážky zklamaný Američan.

"Ke konci zápasu to již bylo především o prvním servisu. John měl čtyři mečboly, ale nakonec jsem měl přeci jen více štěstí já," okomentoval překvapivý triumf ruský hráč.



Z turnaje již odstoupila kvůli chřipce nasazená jednička a vítěz z Memphisu Andy Roddick. "Jsem velmi zklamaný. Čekal jsem velmi dlouho, než si budu moci zahrát na tomto turnaji. Ale neustálé cestování z posledních týdnů se na mě podepsalo a bohužel nejsem schopen nastoupit," uvedl zklamaný Američan.

První čtyři nasazení tenisté jsou ze Spojených států: Po vyřazení Isnera a odstoupení Roddicka, tak ve hře zbývají  vítěz turnaje z roku 2009 Mardy Fish a Sam Querrey.

Třetí nasazený Guerrey si v prvním kole poradil s německým tenistou Dustinem Brosnem, uspěl i James Blake, který poslal domů sedmého nasazeného Benjamina Beckera také z Německa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud