Pavel Novotný
13. května 2011 • 12:30

Serena: Díky za modlitby, ale vrátit se nemůžu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to již více než deset měsíců, kdy se tenisoví fanoušci mohli naposledy kochat uměním Sereny Williamsové. Od té doby jako by někdo bývalou světovou jedničku zaklel. Pořezaná noha a především plicní embolie. To vše brání devětadvacetileté tenistce k návratu.



Druhý grandslamový turnaj roku – French Open již pomalu začíná klepat na dveře. A i on se bude muset obejít bez třináctinásobné grandslamové vítězky. Ta na čtvrteční tiskové konferenci oznámila, že se v hlavním městě Francie díky přetrvávajícím zdravotním problémům neukáže.

Rodačka ze Saginawu se naposledy předvedla na loňském Wimbledonu, následně si nešťastně pořezala nohu v rozbitou sklenici v německé restauraci, což si vyžádalo dvě operace a několikaměsíční pauzu. To však byla teprve neškodná předehra k tomu, co mělo teprve přijít.


O několik měsíců později diagnostikovali lékaři u pětinásobné vítězky Australian Open plicní embolii. Nemoc vážným způsobem ovlivnila nejen kariéru Američanky, ale i její život. „Moje životní hodnoty se hodně změnily,“ přiznala později Serena.

Přesto se mladší ze sester Williamsových pokouší o návrat. S tréninkem začala již minulý měsíc a svůj předpokládaný comeback má naplánován na letošní léto.

A taneček rozhodně nemůže škodit
A taneček rozhodně nemůže škodit


„Dělám velké pokroky, bohužel stále nejsem připravená tak, abych mohla dobře odehrát tak těžký turnaj, jakým je French Open. Stále pokračuji v rehabilitaci po operacích nohou a i v léčbě plicní embolie,“ uvedla Serena v prohlášení.

„Jsem vděčná za každý moment, který prožívám a užívám si i tu šanci, vrátit se k tenisu. Věřím, že v létě by se mi to mohlo podařit. Děkuji za všechno vaší podporu a modlitby,“ uvedla na svých webových stránkách sedmnáctá hráčka světa.

Serena se z titulu v hlavním městě Paříže radovala jednou – když zde zvítězila v roce 2002. Turnaje se nezúčastní potřetí v řadě.

French Open s velkou pravděpodobností vynechá i její sestra Venus. Tu pro změnu trápí zranění boku, kvůli kterému nehraje od letošního ledna.





Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud