27. května 2011 • 05:00

Hvězdy fandí tenistům: Jágr a Michal David v Paříži

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako byste našli v amazonském pralese nejvzácnější typ orchideje. Přesně v takovém množství se vyskytují jména českých tenistek a tenistů ve druhém kole French Open. Až na šokující postup Lukáše Rosola a jistotu v podobě Petry Kvitové není zatím nic platná ani přítomnost českých celebrit. Jaromír Jágr, houslový virtuóz Pavel Šporcl, Martin Havlát či Jiří Hudler. Ti všichni zatím příliš důvodů k radosti mít nemohou.



Nejvytrvalejším fanouškem českých nadějí je hokejová superstar Jaromír Jágr. V hlavním městě Francie tráví již třetí den za sebou. Spolknout však již musel šokující porážku největší české naděje a světové šestky Tomáše Berdycha, který v prvním kole  nestačil na 140. hráče světa Roberta.

Francouzský zázrak po svém životním výkonu snad na truc české jedničce vypadl v dalším kole v nejrychlejším dosavadním zápase na French Open, když za hodinu a osm minut uhrál na svého soupeře Itala Gogniniho pouhé tři hry a podlehl 2:6, 1:6 a 0:6.

Nicole ¨Vaidišová hnala svého Radka marně. Na snímku jsou vidět i hokejisté Jiří Hudler a Martin Havlát
Nicole ¨Vaidišová hnala svého Radka marně. Na snímku jsou vidět i hokejisté Jiří Hudler a Martin Havlát

Na své si nepřišli ani jeho kolegové z reprezentace Martin Havlát či Jiří Hudler, kteří společně s Nicole Vaidišovou přihlíželi porážce jejího manžela Radka Štěpánka s domácím tenistou Gasquetem.

Po boku nehrajícího kapitána daviscupového týmu Jaroslava Navrátila si musel devětatřicetiletý hokejový veterán vytrpět i porážku Lucie Hradecké, jenž marně ve druhém kole vzdorovala německé favoritce Petkovicové.

Aspoň trochu radosti přinesla světová devítka Petra Kvitová, která drží jako jediná žena potrhanou českou zástavu a na French Open prošla již do třetího kola. Na její úspěch poté navázal senzačním vítězstvím Lukáš Rosol, když udolal světovou osmičku Rakušana Melzera.

Kladenský rodák Jágr by měl na Roland Garros vydržet do dneška či soboty, kdy zamíří domů. Na neděli byl totiž pozván jako host na golfovou exhibici ve Slavkově, jíž se zúčastní i další tenisová legenda Ivan Lendl a nejrychlejší muž planety – atlet Usain Bolt.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud