8. června 2011 • 04:00

Hermafrodit! Ona byla i on, teď ničí tenistky

Autor: Pavel Krejča
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narodila se jako hermafrodit, tedy s orgány obou pohlaví. Teprve před pěti lety se Sarah Gronert (24) rozhodla být dívkou. Dnes je postrachem ženského tenisu. Němka prý hraje jako muž, má sílu jako muž a podává prudce jako muž. Nyní 278. hráčka žebříčku poprvé nastoupila na turnaji WTA v Birminghamu a hned porazila desátou nasazenou Srbku Jovanovski 6:1, 5:7 a 6:4. Utloukla ji!



Ještě v devatenácti letech rodačka z německého Linnichu nevěděla, jestli z ní bude muž nebo žena. Nakonec se spíš cítila jako slečna. Proto podstoupila operaci a hormonální léčbu. Dnes je z ní poměrně atraktivní blondýna.

Jen těžko byste řekli, že by někdy mohla být chlapem. Ovšem jen do doby, než vezme do ruky raketu a začne na stranu šokovaných soupeřek sázet tvrdá podání rychlostí kolem 200 km/h.

„Žádná dívka nedokáže dávat při servisu takové rány. Ani Venus Williams! Není fér, aby hrála mezi ženami, je to muž!“ upozornil na její silové dispozice izraelský trenér Šlomo Tzoref.

Sarah GronertFoto Profimedia.cz
Marně. Gronert prošla testem pohlaví a podle pravidel tak může hrát na okruhu tenisové asociace žen.

Na nižších podnicích ITF dosud vyhrála 6 turnajů ve dvouhře, 1 turnaj ve čtyřhře a vydělala milion korun. Teď už se nezadržitelně řítí na ty nejlepší. „Bude v první padesátce,“ nastínil Tzoref.

Fyzicky to zvládnout může, otázkou je, jestli to vydrží po psychické stránce. Některé sokyně jí totiž dávají najevo, že ji mezi sebe nechtějí.

Už před třemi lety Gronert přišly anonymní gratulace k prvním získaným bodům do rankingu ATP, tedy do mužského žebříčku.

„Chci hrát tenis, jak nejlíp to půjde, a k tomu využívám všechny své přednosti,“ tvrdí Sarah. Podobný případ už zažil tenisový svět zažil před 30 lety díky Renée Richards, původně Richardu Raskindovi.

Americký hráč se nechal operovat na ženu a dotáhl to až na 22. místo pořadí WTA. Kam to dopracuje Sarah Gronert?

Ta síla a razance! Německá tenistka Sarah Gronert předvádí na kurtech mužský tenis a díky tomu nad svými soupeřkami často vyhrává.
Ta síla a razance! Německá tenistka Sarah Gronert předvádí na kurtech mužský tenis a díky tomu nad svými soupeřkami často vyhrává.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud