23. června 2011 • 09:00

Urbánek se probral z kómatu. Už chodí o berlích

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragický příběh je na dobré cestě, aby skončil happy endem. Tenista Radim Urbánek, jehož před necelým měsícem srazil vlak nedaleko prostějovských kurtů, se vrací do života. Před časem byl probuzený z umělého spánku a jeho stav se zlepšil natolik, že mohl být včera převezený z olomoucké nemocnice do exkluzivního rehabilitačního centra.



Na informace o Urbánkově stavu je uvaleno přísné embrago, Sportu se však podařilo zjistit, že dvacetiletý tenista dělá značné pokroky. Už se dokázal postavit na vlastní nohy a chodit o berlích, sám jí lžičkou, komunikuje s okolím a dokonce se vyptával na výsledky svých kamarádů z prostějovského klubu.


Klubové vedení radostné informace Sportu potvrdilo. „O tomto případu byla napsána spousta věcí, které nebyly pravda. Hodně to ublížilo jak jeho rodině, tak i nám tady v klubu. Na výslovné přání rodiny jsme se rozhodli, že se k případu nebudeme dlouhou dobu vyjadřovat. Nicméně musím s velkou radostí konstatovat, že vaše informace jsou správné a Radimův stav se výrazně zlepšil. Začíná rehabilitovat a my se mu snažíme pomoct, co to jde. A doufáme, že se co nejdřív vrátí do normálního života,“ pravila šéfka tenisových projektů prostějovského klubu Petra Píchalová Langrová.

27
Před tolika dny utrpěl tenisový talent Radim Urbánek velmi vážný úraz. O necelý měsíc později už začíná rehabilitovat

Urbánka srazil vlak v podvečer 27. května, od té doby byl hospitalizovaný v olomoucké fakultní nemocnici s vážným poraněním hlavy a hrudníku. Lékaři se obávali, že má jen třicetiprocentní šanci na přežití.

Stav levorukého tenisty, který byl v letech 2005 a 2008 vyhlášený Talentem roku a v roli sparingpartnera nakoukl i do Davis Cupu, se však výrazně zlepšil.

Pokroky dělá každým dnem a včera byl převezen do exkluzivního rehabilitačního centra s výbornými výsledky. Rodina ani prostějovský klub však nechtějí být konkrétní. Tenista podle nich potřebuje především klid na rehabilitaci, stále je z každé činnosti značně unavený.

Na prognózu, zda se nadějný hráč dokáže plnohodnotně vrátit do normálního života, je ještě příliš brzy, vývoj jeho zdravotního stavu však dává naději.

Urbánkova přítelkyně: Pomáhá mi víra
Urbánkova přítelkyně: Pomáhá mi víra

 

 

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud