24. června 2011 • 11:10

Serena si stěžovala: Proč mě nedáte na centr?!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřnásobné šampionce Wimbledonu Sereně Williamsové se nelíbí, že zápas druhého kola musela odehrát na kurtu číslo dva, nikoliv na centrálním dvorci určeném pro největší hvězdy. "S Venus nás dali na dvojku, nerozumím tomu. Vždyť máme dohromady víc titulů než Nadal s Djokovičem," zlobí se devětadvacetiletá hráčka, která se k tenisu vrací po roční pauze.



Ve Wimbledonu obhajuje loňský titul, její návrat po těžkých zdravotních patáliích sleduje celý svět. Přesto její zápas druhého kola proti Rumunce Halepové organizátoři "vyšoupli" na dvorec číslo dva, který leží až na kraji celého areálu. To samé udělali v prvním kole její sestře Venus, majitelce pěti titulů z All England Clubu.



Podle někdejší světové jedničky organizátoři upřednostňují mužské hvězdy. "Je tam nikdy nepošlou," naráží na fakt, že s Djokovičem či Nadalem se podle jejího názoru zachází úplně jinak. "Dali nás na dvojku z nějakého důvodu. Možná někdy zjistím proč, teď fakt nevím," sarkasticky dodala Serena.

Majitelka sedmnácti grandslamů první kolo odehrála na centrálním dvorci, na druhý zápas se musela "spokojit" s kurtem číslo dva. Ten je sice po rekonstrukci a třetí největší v areálu, přesto Serena nebyla spokojená. K vzdálenému dvorci se totiž musela prodírat přes davy fanoušků a nestihla se rozcvičit.

Serena Williams se na Wimbledonu vraci k tenisu po zdravotních komplikacíchFoto Reuters

"Neměla jsem čas se pořádně zahřát. Rozcivčila jsem se při cestě ke kurtu. Říkala jsem si OK, aspoň se mé nohy při procházce rozhýbou," stěžovala si obhájkyně loňského prvenství.

Vedení Wimbledonu odmítá, že by sestry Williamsovy záměrně odsouvalo na vedlejší kurty.

"Nasazování zápasů je komplikovaná, složitá záležitost. Je to velká skládačka, nelze se na to dívat jen z pohledu dvou zápasů," uvedl tiskový mluvčí Johnny Perkins.



Naopak se jí zastal šéf ženského okruhu WTA Stacey Allaster. "Serena Williamsová je čtyřnásobnou vítězkou dvouhry Wimbledonu, obhájkyně loňského prvenství a majitelka třinácti grandslamových titulů v singlu. Rozumím jejímu zklamání," stojí v jeho prohlášení.

Americká tenistka se na kurty vrací po roční pauze zaviněné zraněním nohy a plicní embolií, kvůli čemuž málem ukončila kariéru. Nyní je zpátky. A na Wimbledonu zatím postupuje.

V prvním kole si poradila s francouzskou Rezaiovou, zvládla i další třísetovou bitvu s Rumunkou Halepovou. V sobotu se o postup do osmifinále utká s Ruskou Marií Kirilenkovou.

Serena Williams
Serena Williams


Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud