6. července 2011 • 15:33

Zakopalová vybojovala čtvrtfinále v Budapešti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Klára Zakopalová si vybojovala po více než dvouhodinové bitvě s osmnáctiletou debutantkou na okruhu WTA Aleksandrou Kruničovou ze Srbska postup do čtvrtfinále antukového turnaje v Budapešti.



O jedenáct let starší rodačka z Prahy splnila proti mladé soupeřce roli favoritky až po velkém boji výhrou dvakrát 7:5. O postup do semifinále se 36. hráčka žebříčku WTA utká s Katerynou Bondarenkovou z Ukrajiny.

Zakopalová, která na trávě ve Wimbledonu ztroskotala v třetím kole na pozdější finalistce Marii Šarapovové, si na elitním okruhu zahraje čtvrtfinále po dvou a půl měsících. Pokud porazí i Bondarenkovou, zopakuje v maďarské metropoli své letošní maximum z lednového turnaje v australském Hobartu.

Kruničová v Budapešti debutovala v hlavní soutěži ve dvouhře na okruhu WTA, dosud hrála turnaje ITF včetně květnového v Praze na Spartě. Tam v semifinále nestačila na wimbledonskou šampionku Petru Kvitovou.

Z dnešního duelu se Zakopalovou si odnesla nejen porážku, ale i odřenou ruku z pádu na antuku v třetím gamu druhé sady. Po ošetření pak ještě dlouho české favoritce statečně čelila.

Výsledky tenisového turnaje žen v Budapešti
Čtyřhra - 1. kolo:

Birnerová, Hradecká (3-ČR) - Jevtimovová, Golubicová (Bul./Švýc.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová, Uhlířová (2-JAR/ČR) - Korytcevová, Olaruová (Ukr./Rum.) 6:2, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud