Jan Jaroch
6. srpna 2011 • 04:58

Konec lásky: Berdych a Šafářová už nejsou spolu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovo love znamená v tenisovém slangu nula. A tak se dnes mají věci i mezi Tomášem Berdychem a Lucií Šafářovou. Hvězdný pár se po téměř devíti letech chození definitivně rozpadl. „Ano, je to pravda,“ potvrdil zprávu devátý hráč žebříčku Berdych.



Seznámili se jako teenageři. Při vyhlašování ankety Zlatý kanár v roce 2002 se tehdy ještě dlouhovlasý Tomáš Berdych zakoukal do drobné dívky na pódiu. Poslal jí zprávu a zrodila se láska.

To už dnes neplatí. Po téměř devíti letech, kdy překonali přechodné krize, se Berdych (25 let) se Šafářovou (24) zřejmě definitivně rozešli. „Ano, je to pravda. Tahle informace je stará už několik týdnů. Víc říkat ale nehodlám, jsme sportovci a ne celebrity,“ pravil Berdych, pro něhož příští týden startuje turnaj v kanadském Montrealu.

Tenisová esa bydlela ve společné domácnosti ve víc než stometrovém bytě na okraji Prostějova. „Oba jsme takoví pohodáři. Já se vším rád pomůžu, nejsem typ, který si jen lehne a kouká se, co se bude dít. Například luxování je moje práce a musím říct, že mi to docela jde,“ popisoval před třemi lety vzájemné soužití Berdych.

V roce 2004 si Tomáš Berdych nechával růst dlouhé vlasy.Foto Jaroslav Legner, Sport
Šafářová zase patří k dívkám, jež se rády zastaví v kuchyni a vyvářejí. „Někdy ji až musím brzdit, protože bych se potom nemusel unést. Buchty, koláče, umí všechno. Otevře si kuchařku a podle ní zkouší různé dobroty. A není věc, která by se jí nepovedla,“ chválil kdysi její bývalý přítel.

Jejich lovestory zaujala celý tenisový svět v roce 2007 při Australian Open. Berdych proměnil ve 3. kole mečbol proti Rusovi Dimitriji Tursunovovi na kurtu číslo 2, pět vteřin po něm to samé dokázala i Šafářová hrající na centrálním dvorci Roda Lavera.

To ona, méně známá z dvojice, stála ve světle ramp. Právě vyřadila obhájkyni titulu Amélii Mauresmovou, postoupila do prvního grandslamového čtvrtfinále života a svět ji začal poprvé opravdu vážně registrovat.

„Řeknu vám malé tajemství, váš přítel také postoupil,“ prozradila moderátorka australské televizní stanice Chanel 7 Šafářové ještě na hrací ploše. „Úúúú, to je senzační,“ spontánně reagovala drobná dívka a lidé na tribuně pro patnáct tisíc diváků začali tleskat. Druhý den vycházely v místních novinách jejich zamilované fotky.

„Na svatbu a děti jsme ale ještě mladí,“ bránili se mnohokrát.

Australané je rok poté pozvali na prestižní Hopman Cup, kde vyhráli jeden ze tří duelů. Příští rok už bude Berdych hrát na Hopman Cupu v týmu s wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou a oba by měli vytvořit silné duo i pro smíšenou čtyřhru na olympiádě v Londýně.

V první řadě při Zlatém kanárovi.
V první řadě při Zlatém kanárovi.


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud