13. srpna 2011 • 08:57

Šafářová trápila Serenu Williamsovou, přesto v Torontu vypadla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Torontu ve čtvrtfinále po porážce 6:4, 3:6 a 2:6 s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Třináctinásobnou grandslamovou vítězku neporazila česká fedcupová reprezentantka ani na čtvrtý pokus.



Dvaatřicátá hráčka světa Šafářová přitom utkání rozehrála dobře. V sedmém gamu vzala slavné Američance servis a výhodu brejku udržela až do konce setu. Pak se ale Williamsová dostala do hry, zlepšila podání a return a za další hodinu a 23 minut zápas obrátila.

"Musela jsem přeřadit na vyšší úroveň a nehrát stále stejně," řekla k vývoji zápasu Williamsová, jež se v červnu vrátila k tenisu po téměř roční pauze způsobené zdravotními problémy.

"Už jsem s Lucií dlouho nehrála. Skoro jsem zapomněla, jak hraje, je to opravdu těžká soupeřka. Navíc proti levačkám je to vždycky jiné, takže jsem si na to musela chvíli zvykat. Pak už to bylo lepší," dodala devětadvacetiletá Američanka, která o pět let mladší Šafářovou naposledy porazila před dvěma lety právě v Torontu.

Kvůli dlouhému výpadku až 80. hráčka světa Williamsová, jež před dvěma týdny vyhrála turnaj ve Stanfordu, se v semifinále utká s rozjetou Viktorií Azarenkovou.

Běloruska v dosavadních třech zápasech v Kanadě ztratila pouhých šest gamů. Druhé semifinále obstarají čerstvá vítězka z Carlsbadu Agnieszka Radwaňská z Polska a Australanka Samantha Stosurová.

Dvouhra - čtvrtfinále:

S. Williamsová (USA) - Šafářová (ČR) 4:6, 6:3, 6:2,
A. Radwaňská (13-Pol.) - Petkovicová (11-Něm.) 6:4, 6:3.

Semifinálové dvojice:

A. Radwaňská - Stosurová (10-Austr.), S. Williamsová - Azarenková (4-Běl.).

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Huberová, Raymondová (3-USA) - Duševinová, Hradecká (Rus./ČR) bez boje, Azarenková, Kirilenková (4-Běl./Rus.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud