27. září 2011 • 09:50

Kvitová se v Asii vrátila vítězně, hladce postoupila do třetího kola

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Wimbledonská vítězka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Tokiu hladkou výhrou 6:2, 6:3 v druhém kole nad Lucemburčankou Mandy Minellaovou. Do třetího kola silně obsazeného turnaje s dvoumilionovou dotací postoupily i Klára Zakopalová a Iveta Benešová.



Jednadvacetiletá Kvitová se úspěšně vrátila na WTA Tour měsíc po překvapivém vyřazení v prvním kole US Open od Rumunky Alexandry Dulgheruové. Dnes neměla šestá hráčka světa proti soupeřce, která je na žebříčku o 149 míst níž, větší problémy. Čelila pouze jednomu brejkbolu, který odvrátila, a sama vzala kvalifikantce Minellaové servis čtyřikrát.



Pátá nasazená Kvitová strávila na kurtu něco málo přes hodinu stejně jako Zakopalová, jež vyřadila turnajovou šestnáctku Šahar Peerovou z Izraele. Česká tenistka potvrdila dobrou formu po semifinále z minulého týdne v Tokiu a přemožitelku Kristýny Plíškové z prvního kola porazila 6:3, 6:1.

Kvůli skluzu způsobenému pondělním deštěm musela dnes v Tokiu odehrát dva zápasy Benešová a v jeden den zvládla to, co se jí nepodařilo během uplynulého půl roku. Osmadvacetiletá mostecká rodačka nejprve v prvním kole porazila 6:2, 6:4 Anastasii Jakimovovou z Běloruska a několik hodin nato zdolala 6:4, 6:2 turnajovou čtrnáctku Dominiku Cibulkovou ze Slovenska. Poprvé od březnového turnaje v Miami tak v hlavní soutěži turnaje WTA Tour vyhrála dva zápasy po sobě.

Benešovou a Zakopalovou čekají v boji o čtvrtfinále mimořádně těžké soupeřky. Zakopalová se utká se světovou trojkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska, Benešová se čtyřkou žebříčku Věrou Zvonarevovou z Ruska. Kvitovou vyzve Američanka Vania Kingová.

Dvouhra - 1. kolo:

Vandewegheová (USA) - Čeng Ťie (Čína) 7:6 (7:4), 4:6, 6:2.

2. kolo:

Kvitová (5-ČR)
- Minellaová (Luc.) 6:2, 6:3,
Zakopalová (ČR) - Peerová (16-Izr.) 6:3, 6:1,
A. Radwaňská (9-Pol.) - Kerberová (Něm.) 3:6, 6:3, 6:3,
Kingová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:4, 7:6 (8:6).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud