5. ledna 2012 • 15:26

Benešová i Štěpánek dohráli v Brisbane ve čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté Iveta Benešová a Radek Štěpánek vypadli ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane. Benešová prohrála s favorizovanou Belgičankou Kim Clijstersovou, vítěz z roku 2009 Štěpánek nestačil ve třech setech na Ukrajince Alexandra Dolgopolova.



Osmadvacetiletá Benešová navzdory poměrně jednoznačnému skóre 3:6, 2:6 bývalé světové jedničce Clijstersové vzdorovala a vypracovala si osm brejkbolů. Dokázala však proměnit pouze jeden během šňůry tří gamů v prvním setu, jimiž za stavu 0:5 odvrátila kanára.

O čtyři měsíce mladší Clijstersová, jež bude za dva týdny na Australian Open obhajovat loňský titul, zápas zakončila při svém servisu za 79 minut.


Benešová si v Brisbane připsala první výhry v kariéře nad krajankou Lucií Šafářovou a domácí hvězdou Samanthou Stosurovou. Na premiérové vítězství nad Clijstersovou, s níž se na okruhu WTA utkala po osmi letech, už ale nedosáhla.

Čtvrté semifinále v Brisbane za sebou uniklo Štěpánkovi, jenž sice nad nasazenou trojkou Dolgopolovem vyhrál první set 6:4, další dva však ztratil shodně 3:6.

Výsledky třiatřicetiletého rodáka z Karviné mají na úvodním turnaji sezony od jeho triumfu v roce 2009 pravidelně sestupnou tendenci - rok nato prohrál ve finále, loni vypadl v semifinále a letos ještě o kolo dřív.

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Dolgopolov (3-Ukr.) - Štěpánek (6-ČR) 4:6, 6:3, 6:3.

Ženy:

Čtyřhra - semifinále:

Llagosteraová, Parraová (4-Šp.) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (2-ČR) 6:2, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud