23. ledna 2012 • 22:07

Školačka Kvitová. Postup si zkomplikovala minelou při jasné smeči

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Copatá dračice z Fulneku válcuje na Australian Open jednu soupeřku za druhou, postupem do čtvrtfinále vyrovnala své loňské turnajové maximum. Petra Kvitová proti Aně Ivanovičové jasně postoupila, situaci si zkomplikovala úsměvnou minelou při nalité smeči.



Česká tenistka bez problémů ovládla první sadu, za postupem do čtvrtfinále úspěšně kráčela i v druhém setu. Zasekla se až při promáchnuté smeči, po které prohrála deset výměn za sebou.

"Zahrála jsem první smeč, kterou mi Ana ještě vrátila. Zůstala jsem stát a vůbec netuším, kudy mi balónek proletěl. Jen jsem ho pak cítila na břiše. Fakt nevím," vykládala po utkání turnajová dvojka.

Co se přesně stalo? Kvitová po první přesné smeči zatlačila Ivanovičovou do rohu kurtu, Srbka míček stěží vrátila na polovinu české hráčky. Kvitová při následném lehkém úderu zaváhala a balon jí spadl na břicho.



Česká tenistka v tu chvíli vedla 5:3, v gamu byl stav 30:30. Po minele při smeči přišel útlum, srbská tenistka vyhrála deset míčů v řadě a rázem vedla 6:5.  

"Vím, že to byl lehký úder, nebudu říkat něco jiného. Naštěstí mi v tu chvíli párkrát pomohl servis, dostala jsem se zpátky. A na tiebreak jsem si už věřila, ty mám ráda," popsala Kvitová jediné kritické chvilky osmifinálového klání.

Po vítězství 6:2 a 7:6 Kvitová postoupila mezi nejlepších osm tenistek turnaje, ve středečním čtvrtfinále vyzve Italku Erraniovou.

Po Australian Open se může být Kvitová jedničkou.
Po Australian Open se může být Kvitová jedničkou.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud