6. února 2012 • 20:44

Wimbledonská šampionka Kvitová sportovního "Oscara" nezískala

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová sportovního "Oscara" nezískala. Česká tenistka aspirovala v anketě Laureus na ocenění pro sportovkyni a průlom roku, ale ani v jedné kategorii neuspěla.



Sportovkyní roku se na slavnostním večeru v Londýně stala keňská běžkyně Vivian Cheruiyotová a golfista Rory McIlroy dostal cenu za průlom roku.

Nejlepším sportovcem byl podle očekávání zvolen loňský suverén tenisových kurtů a světová jednička Novak Djokovič ze Srbska.

Týmem roku jsou fotbalisté Barcelony, vítězové Ligy mistrů. Golfista Darren Clarke získal cenu za návrat roku, jihoafrický čtvrtkař Oscar Pistorius vyhrál mezi handicapovanými sportovci a speciální cenu dostal fotbalista Bobby Charlton.

Ani wimbledonský titul Kvitové nestačilFoto EPA

Kvitová získala jako první český sportovec nominaci na ceny Laureus zásluhou titulů ve Wimbledonu, na Turnaj mistryň a v další čtyřech turnajích. Díky tomu je aktuálně druhou hráčkou světa. Navíc pomohla Česku vyhrát po 23 letech Fed Cup.

Jednadvacetiletá Kvitová se ceremoniálu zúčastnila v černých šatech s flitrem. Před večerem ve Westminsterském paláci byla společně s ostatními nominovanými hostem u britského premiéra Davida Camerona v Downing Street 10.

O vítězích jednotlivých kategorií rozhodovala komise složená z 47 členů, které předsedal slavný americký atlet Edwin Moses a mimo jiné v ní hlasovala i česká rodačka a bývalá wimbledonská vítězka Martina Navrátilová.

Za minulou sezonu získala Kvitová, kterou v Londýně doprovázel trenér David Kotyza, korunku pro Sportovce roku ČR, hráčkou roku ji vyhlásily tenisové organizace WTA a ITF a je i královnou české tenisové ankety Zlatý kanár.

Djokovič se dočkal zaslouženého ocenění
Djokovič se dočkal zaslouženého ocenění

Vstoupit do diskuse
22
Články odjinud


Články odjinud