5. června 2012 • 16:44

6:0, 6:0. Štěpánek za 42 minut znemožnil exotického veterána

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za šestnáct let profesionální kariéry zažil tenista Radek Štěpánek leccos, ale tohle ještě ne: poprvé v kariéře dokázal soupeře porazit dvěma kanáry, dvakrát 6:0. Podařilo se mu to v 1. kole challengeru v Prostějově, kde za dvaačtyřicet minut vymetl s Danaiem Udomčokem. V deštivém počasí mu větší překážkou byl citelný chlad než 30letý veterán.



Od jeho zápasu uběhlo už více než půl hodiny a Radek Štěpánek mezi novináře přišel stále ještě oblečený do zápasového dresu. Vypadalo to, že po „proběhnutí“ s Udomčokem musel jít ještě do posilovny, aby se vůbec zapotil.

„Tak to zase nebylo, ale určitě je to nezvyklý výsledek. Myslím, že na profesionální túře jsem takhle ještě nikdy nevyhrál. Jsem rád, že jsem to tak zvládnul,“ hodnotil 33letý Štěpánek.

Skutečně se mu dvakrát 6:0 nikdy nepovedlo vyhrát. Jen v roce 2009 cestou za titulem v San José získal nad Američanem Todem Widomem dvanáct her v řadě, v prvním setu ale prohrál 5:7.

Velmi blízko dvěma kanárům byl několikrát při výsledku 6:1 a 6:1, naposledy tak zdolal vloni Odesnika ve Washingtonu.

Udomčoka jasně převyšoval od začátku, přesto si prý na variantu výhry s čistým kontem vzpomněl poprvé až v posledním gamu.

„Táta mě sice učil, že nejdůležitější je vyhrát poslední balon zápasu, ale musím přiznat, že v poslední hře mě to napadlo. Tím je výhra okořeněná,“ usmíval se jeden z favoritů turnaje UniCredit Czech Open. V minulosti, v letech 2003 a 2004, ho už dokázal vyhrát. Stejný cíl má i letos.

Do Prostějova přijel po brzkém vyřazení s dosud neznámým Belgičanem Goffinem. Zpětně ho pětisetová prohra ještě nepřebolela, ale už ji ve světle Belgičanova nečekaného dalšího postupu do 4. kola bere trochu jinak. „Neprohrál jsem s žádným ořezávátkem,“ připomíná Štěpánek.

Od návratu z Paříže si odpočinul, aby byl v Prostějově v plné síle. Zdravotně už se cítí v pořádku.

„Přijel jsem si spravit chuť. Za poslední měsíc mám za sebou strašidelné množství zápasů a jsem rád, že se mohu představit doma. K Prostějovu mám dlouholetý vztah,“ říká. Přestože už se těší na travnatou sezonu, která patří k jeho nejoblíbenějším v sezoně, hodlá na prostějovské antuce vydržet co nejdéle. „Nikdo sem nepřijede s tím, že chce vydržet dvě nebo tři kola. Dvaatřicet hráčů zde chce vyhrát a já patřím mezi ně,“ dodal Štěpánek.

Čísla mu nahrávají. Když vloni ve Washingtonu zdolal 6:1 a 6:1 Odesnika, nakonec si došel až do finále pro turnajový titul.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud