Jiří Punčochář
9. června 2012 • 13:36

Berdych může vyhrát Wimbledon, říká wimbledonský vítěz Cash

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Je to pětadvacet let, co osobně zrušil jeden velký sen, tehdy ve finále Wimbledonu porazil Ivana Lendla. Nyní bývalý australský tenista Pat Cash tvrdí, že může trvat už jen několik týdnů a Česko svého grandslamového vítěze bude mít. Vidí ho v Tomáši Berdychovi, jehož šance na londýnské trávě hodnotí nejvýš ze všech turnajů Velké čtyřky.



„Seděli jsme spolu včera večer a já jsem mu řekl: chlape, ty letos můžeš vyhrát Wimbledon! A já myslím, že skutečně může,“ uvedl Cash v Prostějově, kde odehrál exhibici na jeden set se svým krajanem Markem Philippoussisem.
Ten ho v jeho odhadu podpořil.

„Tráva se dnes víc přibližuje tvrdému kurtu a na ten má Berdych velmi dobrou hru. Není to tráva jako bývala před deseti lety. Berdych hraje hodně rovné a tvrdé údery, navíc podává vyrovnané výkony na vysoké úrovni. Ano, může ve Wimbledonu uspět a porazit tak kohokoliv,“ podotkl Philippoussis.

Oba by měli mít dokonalý přehled o tom, o čem mluví. Cash vyhrál Wimbledon v roce 1987, jeho krajan tam byl ve finále před devíti lety.

Berdych má ve Wimbledonu velké šanceFoto ČTK
Cash, který byl v Česku naposledy před dvěma lety, si prý svoje wimbledonské finále pamatuje do posledního detailu.

Slavný je jeho výstup do lóže k rodinným příslušníkům krátce po proměněném mečbolu stejně jako kostkovaná černobílá čelenka, s níž dodnes hraje. S navlas stejnou se představil i v Prostějově.

„Spotřebuji jich zhruba tisíc za rok. Pořád se vyrábí. Tak jako mnoho dalších věcí na světě je to v Číně,“ rozesmál Cash přítomné posluchače.

V exhibici ho sice Philippoussis porazil 7:5, to mu ale náladu nepokazilo. V Prostějově si zahrál i na kytaru s živou kapelou a výborně se bavil.

„Nemá cenu se nikam přesunovat. Tady máme party, tenis, nedaleko jsme si zahráli golf. Skutečně můžu říct, že to je dobrý život,“ souhlasil i Philippousis.

V PONDĚLNÍM DENÍKU SPORT NAJDETE ROZHOVOR S WIMBLEDONSKÝM VÍTĚZEM PETEM CASHEM

Wimbledonský vítěz Pat Cash je přesvědčen, že Berdych může vyhrát Wimbledon
Video se připravuje ...


Překlad k videu
Berdych může vyhrát grandslam. Seděli jsme spolu včera večer a já jsem mu řekl: chlape, ty můžeš vyhrát letos Wimbledon! A já myslím, že skutečně může. Je to pro něho dobrý kurt, tráva, byl tam ve finále, to byl nervózní, což je přirozené, ale od té doby se zlepšil, psychicky hodně vyspěl. Jsou to už dva roky. Je to velmi dobrý hráč.

Tomáš Berdych se raduje z vítězství nad Italem Volandrim
Tomáš Berdych se raduje z vítězství nad Italem Volandrim

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud