28. října 2012 • 17:32

Federer v Basileji šestý titul nezískal, ve finále padl s Del Potrem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer šestý titul z turnaje v rodné Basileji nezískal. Ve finále podlehl v duelu dvou nejvýše nasazených hráčů Juanu Martínu del Potrovi z Argentiny za dvě hodiny a 45 minut 4:6, 7:6 a 6:7.



Čtyřiadvacetiletý Del Potro, jenž minulý týden triumfoval ve Vídni a zajistil si postup na Turnaj mistrů, vylepšil svou letošní halovou bilanci na 17 vítězství a jedinou prohru. Federera dokázal v 16. vzájemném duelu porazit teprve potřetí a svou sbírku rozšířil na 13 titulů.

První hráč světového žebříku, jenž ve svém rodišti startoval ve finále posedmé za sebou, nabídl soupeři v úvodním setu jediný brejkbol a Del Potro ho využil k zisku sady. Argentinec byl naopak při svém podání takřka bezchybný a Federer na něho uhrál jen pět fiftýnů.

O vynikající podání se oba tenisté mohli opřít i v dalších setech, v nichž musel pokaždé rozhodnout tie-break. Nejprve Federer vykřesal naději na zisk 77. titulu v kariéře, díky němuž by se v historických tabulkách dotáhl na třetího Američana Johna McEnroa. Ve třetím setu ale nevyužil pět šancí k brejku a Del Potro v tie-breaku proměnil první mečbol.

Argentinci se povedla odveta za poslední vzájemný duel, v němž v semifinále olympijského turnaje v Londýně Federerovi podlehl v rekordně dlouhém třísetovém duelu 17:19 v rozhodující sadě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud