Jan Jaroch
22. února 2013 • 19:35

Šťastná finalistka Kvitová: Fed Cup mi dodal sebevědomí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělé! Z australského bahna se Petra Kvitová mrštně vyšvihla do oslnivé formy, která dává vzpomenout na její hvězdný rok 2011. Na velkém podniku v Dubaji srazila v semifinále bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou 6:3, 6:4 a v sobotu si zahraje o jubilejní desátý titul kariéry proti Italce Saře Erraniové.



Diego Maradona přál na dubajské tribuně své nové kamarádce Caroline Wozniacké, Petra Kvitová se však tužbě argentinské fotbalové legendy vysmála. Dánku porazila potřetí za sebou, na vítězné údery ji deklasovala 32:8 a směle může hledět k dnešnímu finále.

Překvapilo vás, jak jste se ze špatného začátku sezony oklepala a jste zpátky?
„Abych pravdu řekla, tak docela jo. Že se všechno událo tak rychle, je docela zarážející. Ale samozřejmě mi to vůbec nevadí.“

Čemu přičítáte změnu ve vaší hře?
„Snad si to už všechno sedlo. Kondice, kterou jsme nastavili trošku jinak, se konečně ukazuje na kurtu. To je nejhlavnější. Pak se vám to dostane i do hlavy. Zápasy, které jsem odehrála při Fed Cupu a v Dauhá pak hlavně se Serenou, mi dodaly sebevědomí, že to jde. Sebedůvěra je hrozně důležitá.“

Ve čtvrtfinále jste porazila Agnieszku Radwaňskou, která v Dubaji vyhrála loni. V semifinále zase Caroline Wozniackou, šampionku z předchozích dvou let. Už vám asi nezbývá nic jiného než celý turnaj vyhrát, ne?
(smích) „Možná to tak vyzní, ale… Řeknu to takhle. V sobotu je finále, a ta já mám ráda, což víte. Předvedu tam snad to nejlepší, co můžu. Sara (Erraniová) tady ale odehrála výborné zápasy, nebude to úplně jednoduchý. Ale už jsem s ní hrála třikrát, znám ji, vím co na ni použít. Bude to zase boj a já jsem připravená bojovat.“

Petra Kvitová v sobotním finále nastoupí proti Italce Erraniové, se kterou ještě nikdy neprohrála.Foto Foto: EPA

Bude finále o trošku prestižnější z hlediska fedcupového semifinále, které vás proti Erraniové a její Itálii čeká koncem dubna?
„To si nemyslím. Fed Cup je až v dubnu, pořád je do něj spousta času.“

Do finále si můžete nést alespoň víru, že hrajete skvěle v nejdůležitějších momentech zápasů. Opět jste to prokázala proti Wozniacké, jež nepředvedla vůbec špatný výkon, ale v klíčových chvílích jste byla lepší ženou na kurtu.
„S tím naprosto souhlasím. Důležité momenty byly to nejlepší, co jsem dneska předvedla. Když jsem byla ve druhém setu při mém servisu dole, dokázala jsem si podáním pomoct. A pro mě je strašně důležité, že i výměnu s Carolinou, která skoro všechno vrátí a doběhne, můžu vyhrát. I to mě uklidňuje, že nemusím hrát na dva údery, ale dokážu s ní běhat.“

Vnímala jste Diega Maradonu, s nímž se Woznaická spřátelila, jak jí fandí na tribuně?
„Vůbec ne. Viděla jsem fotku, že se potkali, ale vůbec jsem to nevnímala.“

Výborná práce! Petra Kvitová v semifinále turnaje v Dubaji deklasovala Caroline Wozniackou. Nasázela jí 32 vítězných úderů.
Výborná práce! Petra Kvitová v semifinále turnaje v Dubaji deklasovala Caroline Wozniackou. Nasázela jí 32 vítězných úderů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud