21. března 2013 • 09:32

Hvězdička Siniaková prohrála. Stejně na žebříčku poletí vzhůru

Autor: jrš, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé hrála kvalifikaci turnaje WTA a hned na první pokus se dokázala dostat do hlavní soutěže. V prvním kole narazila česká tenistka Kateřina Siniaková na Španělku Garbine Muguruzaovou, 73. hráčku světového žebříčku. Dál už se velmi nadějná hráčka dostat nedokázala – Siniaková prohrála ve třech setech 2:6, 6:3, 4:6.



Kateřina Siniaková je velkým talentem české scény. Vždyť se dokázala prosadit také mezi ženami – ve švýcarském Frauenfeldu se z kvalifikace probila až k titulu. Ovládla turnaj ITF s dotací 10 000 dolarů. Také proto dostala od organizátorů turnaje v Miami divokou kartu.

Šanci využila skvěle – při premiéře v kvalifikaci na okruhu WTA nejprve tenistka pražské Sparty zdolala 97. hráčku světa Mandy Minellaovovou z Lucemburska a poté si poradila i s Američankou Alexou Glatchovou 6:4, 6:3. Už díky úspěchu v kvalifikaci si Siniaková výrazně vylepší 821. místo v žebříčku WTA, měla by vlétnout do šesté stovky.



Je bojovnicí, což dokazovala také v prvním kole prestižního turnaje. Vyrovnaný duel s Muguruzaovou, která je o tři roky starší, trval dvě hodiny. Siniaková zareagovala na ztrátu prvního setu, dokázala opanovat ten druhý. A ve třetím vedla při svém podání 4:3. Sházely jen dva gamy… Jenže španělská soupeřka zápas otočila do vítězného konce.

Siniaková, jejíž otec Dmitri Siniakov je rodákem z Moskvy a v mládí se věnoval boxu, dokázala, že se na prestižních turnajích mezi ženami neztratí.

Rosol vyzve Djokoviče

Dařilo se jiným českým reprezentantům. Lukáš Rosol porazil na úvod turnaje v Miami Lucemburčana Gillese Müllera 7:5, 6:4 a ve druhém kole vyzve světovou jedničku Srba Novaka Djokoviče. Obhájce titulu měl v prvním kole volno.

Rosol se dočkal výhry po nezdarech v Indian Wells a na challengeru v Dallasu. Na minulém podniku Masters v Kalifornii vypadl hned v prvním kole po třísetové porážce s někdejším prvním hráčem světa Australanem Lleytonem Hewittem. Poté se člen vítězného daviscupového týmu přesunul do Texasu, kde byl nad jeho síly rovněž ve třech setech Američan Denis Kudla.

Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud