18. dubna 2013 • 18:00

Rychlý konec. Berdycha v osmifinále vypráskal Ital Fognini

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Tohle nečekal. Tomáš Berdych na turnaji série Masters v Monte Carlu vypadl už v osmifinále. Nestačil na italského antukáře Fabia Fogniniho, kterému podlehl hladce po setech 4:6, 2:6. Čtvrtý nasazený hráč turnaje tak neobhájí loňské semifinále.



Berdych absolvoval druhý letošní zápas na antuce a začal ho ztrátou podání. To si vzal následně zpět, nicméně Ital ho podruhé brejkl za stavu 4:4 a poté čistou hrou dokráčel k zisku sady.

V druhém setu držela světová šestka Berdych s 32. hráčem žebříčku krok pouze do stavu 2:2. Poté český tenista prohrál potřetí v zápase servis a do konce zápasu už nezískal ani game.

S Fogninim tak Berdych, který před Monte Carlem vynechal kvůli zraněnému ramenu čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu, prohrál podruhé v kariéře. Také v roce 2009 na něj nestačil na antuce v monackém knížectví.

"Dneska toho úplně zas až tolik nefungovalo, podání nebylo úplně, čím bych si pomohl. Naopak on ukázal, jak se na antuce hrát má. Byla to ukázka toho, v čem bych se já měl zlepšovat a k čemu se na antuce posunout. Je tam ještě obrovský kus práce, na čem musím pracovat a jít si za tím znovu a dál,“ řekl Berdych Radiožurnálu.

Ve hře o titul zůstává světová jednička Novak Djokovič. Srb, jenž do poslední chvíle kvůli poraněnému kotníku z Davis Cupu nevěděl, zda bude moci v Monte Carlu hrát, otestoval nohu druhý den za sebou třísetovým zápasem.

I Juanu Mónakovi z Argentiny však duel otočil a i posedmé v kariéře ho porazil.

Naopak debakl utrpěl druhý nasazený Andy Murray, jehož deklasoval 6:1 a 6:2 Švýcar Stanislas Wawrinka. Svěřenec trenéra Ivana Lendla udělal množství nevynucených chyb, ztratil pětkrát servis a vypadl za méně než hodinu

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 2,646.495 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Fognini (It.) - Berdych (4-ČR) 6:4, 6:2
Tsonga (6-Fr.) - Melzer (Rak.) 6:3, 6:0
Nadal (3-Šp.) - Kohlschreiber (16-Něm.) 6:2, 6:4
Dimitrov (Bulh.) - Mayer (Něm.) 6:2, 6:4,
Wawrinka (13-Švýc.) - Murray (2-Brit.) 6:1, 6:2.
Djokovič (1-Srb.) - Mónaco (14-Arg.) 4:6, 6:2, 6:2,
Gasquet (7-Fr.) - Čilič (9-Chorv.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:

Mirnyj, Tecau (5-Běl./Rum.) - Dodig, Štěpánek (Chorv./ČR) 6:2, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud