22. července 2013 • 14:43

Trápení Rosola nebere konce. Počtvrté v řadě skončil v prvním kole

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Lukáš Rosol prohrál v Gstaadu s Marcelem Granollersem 2:6, 4:6 a na čtvrtém turnaji za sebou skončil už v prvním kole. Na švýcarské antuce dnes neuspěl ani Jan Hernych, který rovněž nestačil na španělského soupeře a Felicianu Lópezovi podlehl 6:7 a 3:6.



Daviscupovému reprezentantovi Rosolovi se podařilo v dubnu na antuce v Bukurešti vybojovat první titul v kariéře, od té doby ale hledá formu. Proti šampionovi z Gstaadu z roku 2011 Granollersovi si připsal na okruhu ATP už pátou prohru v řadě. Hernych ztratil úvodní set proti Lópezovi až v tie-breaku 2:7, druhou sadu rozhodl Španělův jediný brejk na 5:3.

V prvním kole skončil i Sergej Stachovskij, který podlehl Andreji Kuzněcovovi z Ruska 5:7, 6:3 a 2:6. Ukrajinský tenista tak prohrál i čtvrtý zápas od senzačního vítězství nad bývalou světovou jedničkou Švýcarem Rogerem Federerem ve druhém kole Wimbledonu.

Federera v Gstaadu, kde startuje poprvé od triumfu v roce 2004, úvodní zápas teprve čeká. Aktuálně pátý hráč pořadí ATP se ve druhém kole utká buď s krajanem a dlouholetým kamarádem Markem Chiudinellim, nebo Danielem Brandsem z Německa.

Dvouhra - 1. kolo:

Granollers (Šp.) - Rosol (7-ČR) 6:2, 6:4,
Kuzněcov (Rus.) - Stachovskij (Ukr.) 7:5, 3:6, 6:2,
F. López (5-Šp.) - Hernych (ČR) 7:6 (7:2), 6:3,
Južnyj (6-Rus.) - Mathieu (Fr.) 6:3, 4:6, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud