27. září 2013 • 11:19

Kvitová porazila Venus Williamsovou a je ve finále turnaje v Tokiu!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila poprvé v kariéře do finále turnaje v Tokiu a má na dosah druhý titul v sezoně. Sedmá nasazená česká hráčka dnes v japonské metropoli otočila zápas s bývalou světovou jedničkou Venus Williamsovou a Američanku porazila 3:6, 6:3, 7:6 za dvě hodiny a 24 minut.



Kvitová se ve finále střetne buď s Němkou Angelique Kerberovou, nebo s další bývalou první hráčkou světa Caroline Wozniackou z Dánska.

"Cítím se skvěle a jsem opravdu nadšená z toho, jak jsem hrála. Bylo to vyrovnané o pár míčích a je paráda, že jsem prošla do finále," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu. "Hraje se mi tady moc dobře a už se těším na finále," uvedla.

Díky postupu do finále má Kvitová jistý návrat z 11. místa do elitní desítky světového žebříčku. Může být i sedmá. Také zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň.

V utkání tvrdých výměn s Williamsovou prokázala Kvitová zlepšený pohyb, ale i pevné nervy v důležitých momentech. Zároveň si dokázala pomoci výborným servisem a vítězné míče trefovala přesně a bez zbytečného rizika.

V prvním setu česká tenistka jako první přišla o servis. Ze stavu 0:2 ještě dokázala srovnat, na další brejk už ale neodpověděla. Ve druhé sadě Kvitová starší ze sester Williamsových nepovolila ani jeden brejkbol a sama udeřila ve čtvrté hře a vynutila si třetí set. Kvitová odehrála už jednatřicátý třísetový zápas v sezoně, což je nejvíce na okruhu WTA.

V rozhodujícím dějství si obě hráčky držely servis a každá odvrátila několik brejkbolů. Kvitová v závěru dvakrát zvládla těžkou situaci - za stavu 4:5 i 5:6 vždy vyhrála své podání čistou hrou. V tie-breaku pak Američanku převálcovala. Rychle vedla 6:0, první dva mečboly nevyužila, ale při třetím Williamsová chybovala.

Ve finále je letos Kvitová už počtvrté. V únoru v Dubaji získala svůj desátý titul na okruhu WTA v kariéře, v Katovicích a New Havenu prohrála.

Venus Williamsová nestačila na Petru Kvitovou v tokijském semifinále
Venus Williamsová nestačila na Petru Kvitovou v tokijském semifinále

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud