Pavel Novotný
5. listopadu 2013 • 12:14

Rozzlobený Nadal: Měňte povrchy, hrajme venku, tohle není fér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V historii tenisu nenajdete lepšího hráče na antuce, než je Rafael Nadal. Osminásobný vítěz Roland Garros a současná světová jednička patří i na probíhajícím Turnaji mistrů k hlavním favoritům na titul. I přes jeho fantastické výsledky na tvrdých površích však jeho akcie v Londýně mírně klesají.



I proto by byl rodák z Mallorky rád, kdyby se Turnaje mistrů hrály i na jiných površích, než v hale na tvrdém podkladu. Podle jeho slov povrch, na kterém se závěrečný turnaj roku hraje, nevyhovuje jeho hře, což také potvrzuje to, že zde nikdy nevyhrál.

"Ne vždycky hraju v hale opravdu dobře. Jen párkrát jsem schopen odehrát v hale v řadě více zápasů na nejvyšší úrovni. Navíc sezona byla dlouhá a vyčerpávající, jsem z toho vážně nešťastný, říká Rafa.

"Posledních devět let se Turnaj mistrů hraje v hale a na rychlém povrchu. Rozumím, proč tomu tak je, ale nepřijde mi to spravedlivé," říká vítěz třinácti grandslamových titulů.

Nadala čekají ve skupině souboje s krajanem Davidem Ferrerem, Stanislasem Wawrinkou a Tomášem Berdychem.

V historii tenisu se Turnaj mistrů hrál od roku 1970 jen v jediném případě venku. Stalo se v roce 1974, kdy si to o trofej rozdali nejlepší tenisté na travnatém povrchu v Meblourne.

Od té doby se hraje jen na rychlém povrchu a v hale. Pod otevřeným nebem se bojovalo akorát v letech 2003 a 2004, kdy se hrálo v Houstonu. V Londýně se budou Turnaje mistrů hrát minimálně do roku 2015.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud