Pavel Novotný
3. listopadu 2013 • 17:20

Finálová fraška! Porazili jsme Češky, nejlepší tým světa, říká kapitán Italek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takové finále historie Fed Cupu ještě nepamatuje. Italské tenistky se v něm střetly s Ruskem. Podle obsazení by to měl být souboj s velkým S. Místo toto se změnil v mač, který byl dávno před začátkem předem rozhodnut.



Za ruský tým totiž z různých důvodů nenastoupilo nejlepších jedenáct tenistek, a tak se do čela oslabeného týmu postavila až 138. hráčka světa Alexandra Panovová.

Tu doplnila 186. tenistka světa Alisa Klejbanovová, dále pak 231. hráčka žebříčku Irina Chromačevová a 317. Margarita Gasparjanová.

A soupeřky? Světová třináctka Roberta Vinciová, jednatřicátá Flavia Pennettaová a o  deset míst hůře postavená Karin Knappová. K tomu navíc výhoda domácího prostředí.

Předem rozhodný zápas nakonec dopadl podle očekávání, Italky i přes úvodní více než tříhodinovou bitvu mezi Vinciovou a Panovovou vyhrály svůj čtvrtý fedcupový titul a vystřídaly v žebříčku nejlepších týmů Češky.

"Možná to bylo jedno z těch snazších fedcupových vítězstvích, ale nesmíme zapomenout, že v semifinále jsme vyřadili nejlepší tým světa," připomněl dubnový semifinálový duel s českým týmem kapitán nových šampionek Corrada Baruzzuti. Italské tenistky před půl rokem porazily Kvitovou a spol. 3:1

"Bylo zvláštní, že jsme nemuseli hrát proti nejlepšímu ruskému výběru, ale nebylo to nic lehkého. Trochu jsme z toho měli strach. Nakonec je ale důležité, že když jsme dostali šanci získat titul, tak jsme ji využili," uvedl diplomaticky Barazzutti.

Výsledky:

Vinciová - Panovová 5:7, 7:5, 8:6,
Erraniová - Chromačevová 6:1, 6:4,
Erraniová - Klejbanovová 6:1, 6:1,
 Knappová, Pennettaová - Gasparjanová, Chromačevová 4:6, 6:2, 10:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud