18. března 2014 • 16:16

Berdych touží po velkém triumfu: Můj cíl? Vyhrát Wimbledon!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych zvolil i pro letoší sezonu jako přípravu na Wimbledon start na červnovém turnaji v Queen's Clubu. Sedmý hráč světového žebříčku účast potvrdil pořadatelům londýnského podniku, na němž loni při svém prvním startu od roku 2005 došel do čtvrtfinále. Příprava směřuje k hlavní metě - pokusit se vyhrát jediný travnatý grandslam na okruhu.



Osmadvacetiletý finalista Wimbledonu z roku 2010 by rád na třetím grandslamovém turnaji sezony dosáhl až na vrchol. Letos už získal titul v Rotterdamu, v Dubaji hrál finále a na Australian Open došel do semifinále. A Berdych věří, že to nejlepší ho teprve čeká.

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Indian Wells překvapivě nestačil na Roberta Bautistu Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Indian Wells překvapivě nestačil na Roberta BautistuFoto Reuters

"Mým dalším cílem je dostat se o krůček dál, než jsem byl, když jsem dosáhl na finále Wimbledonu. To je hlavní cíl pro zbytek kariéry," prohlásil Berdych.

"Je to hodně velký krok a vyžádá si spoustu každodenní dřiny, abych ho zvládl, ale přesně o tohle se budu snažit," uvedl český tenista s tím, že start v Queen's Clubu bude výbornou přípravou.

Svou účast v Queen's Clubu, kde se bude hrát v týdnu od 9. června, už dříve potvrdila i britská jednička Andy Murray. Ten vloni turnaj vyhrál a poté opanoval poprvé v kariéře i Wimbledon.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud