29. dubna 2014 • 16:43

Švédové jsou na roztrhání. Andy Murray přemýšlí o Björkmanovi

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavou náhradu za Ivana Lendla může získat tenista Andy Murray. Šampion loňského Wimbledonu má podle britských médií v popředí svého seznamu potenciálních koučů Švéda Jonase Björkmana, bývalou světovou čtyřku a grandslamového šampiona ve čtyřhře. Švédští trenéři jsou právě teď v kurzu.



Angažování Magnuse Normana dramaticky pozvedlo Stanislase Wawrinku, spolupráce se Stefanem Edbergem zase prospěla Rogeru Federerovi.

Ještě před Björkmanem Murray přemítal o Matsi Wilanderovi, jenž však údajně nehodlá podstoupit časté cestování a časově náročnou práci hlavního kouče světové hvězdy.

Björkman, jenž coby elitní deblista vyhrál všechny grandslamové turnaje a ve Wimbledonu se dostal ve dvouhře do semifinále, je dalším vhodným kandidátem. Mezi tenisty je tento švédský gentlemann vyznávající styl servis – volej hodně oblíbený a respektovaný.

Dalším favoritem na post trenéra aktuální světové osmičky je Američan Larry Stefanki, jenž naposledy v plné kapacitě vedl Andy Roddicka a výrazně mu pomohl v poslední fázi kariéry. O Stefankiho už Murray usiloval v roce 2006. Tehdy devatenáctiletého mladíka však Američan odmítl.

Britský tenista s výběrem Lendlova nástupce nespěchá a přiznává, že může jít do French Open, které startuje 25. května, bez hlavního kouče jen se svým portugalským kamarádem a důvěrníkem Danim Vallverdem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud