23. května 2014 • 15:53

Karolína Plíšková bude hrát v Norimberku o druhý titul v kariéře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plzeň - Mladá Boleslav: Viktoria přidává třetí zásah, na přední tyči uklidil míč do sítě Chorý
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková bude hrát na antukovém turnaji v Norimberku o druhý titul z okruhu WTA v kariéře. Dvaadvacetiletá Češka zdolala v semifinále čtvrtou nasazenou Elinu Svitolinovou z Ukrajiny 2:6, 6:1, 6:2 a ve finále se utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou. Turnajová dvojka porazila Karin Knappovou z Itálie 6:4, 6:3.



O druhý titul kariéry si Plíšková na německé antuce zahraje i ve čtyřhře. Společně s Michaelou Krajicekovou v semifinále vyřadily nasazené jedničky Liezel Huberovou a Lisu Raymondovou z USA 6:2, 7:6. S nizozemskou tenistkou, jež na okruhu WTA obvykle hraje s jinou Češkou Lucií Hradeckou, je ve finále čeká rumunsko-izraelský pár Raluca Olaruová, Shahar Peerová.

Plíšková, jíž patří v žebříčku 64. místo, je ve finále dvouhry potřetí v kariéře. Loni v Kuala Lumpuru získala premiérový titul, letos v únoru v Pattayi finálový zápas prohrála. Stejnou bilanci má i v deblu, v němž obvykle nastupuje se svou sestrou, dvojčetem Kristýnou. Společně vloni triumfovaly v Linci a finále hrály i v Palermu.

S Bouchardovou, devatenáctkou světového pořadí, se Plíšková utkala jen jednou. Vloni na US Open podlehla o dva roky mladší Kanaďance po vyrovnané třísetové bitvě.

Dnešní duel s devatenáctiletou Svitolinovou, jež v žebříčku WTA figuruje na 38. příčce, ovšem začala česká tenistka katastrofálně. Třikrát přišla o podání a prohrávala už 0:5.

Hrozbu kanára sice úspěšným brejkem odvrátila, set ale nezachránila. O servis přišla počtvrté i v úvodu druhé sady, pak už ale na podání nechybovala. Soupeřce naopak třikrát za sebou sebrala servis a dvěma brejky zahájila i rozhodující sadu. Po hodině a 24 minutách proměnila první mečbol.

Tenisový turnaj žen v Norimberku (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (ČR)
- Svitolinová (4-Ukr.) 2:6, 6:1, 6:2,
Bouchardová (2-Kan.) - Knappová (It.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Krajiceková, Karolína Plíšková (Niz./ČR) - Huberová, Raymondová (1-USA) 6:2, 7:6 (9:7). 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud