17. června 2014 • 19:40

Větší drama nešlo! Šafářová byla blízko, českou bitvu vyhrála Kvitová

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová i popáté vyhrála souboj nejlepších českých tenistek nad Lucií Šafářovou, dnes v Eastbourne se však hodně nadřela. Opory české fedcupové reprezentace na sebe narazily poprvé na turnaji WTA na trávě a Kvitová v generálce na Wimbledon roli favoritky potvrdila až po obrovské dvouhodinové bitvě a výsledku 6:1, 5:7, 7:6.



Zápas na centrkurtu v Devonshire Parku byl pro světovou šestku Kvitovou prvním v sezoně na trávě. "Vždycky je na začátku těžké si zvyknout, není moc času, ale je to určitě můj nejoblíbenější povrch a těším se," řekla vítězka Wimbledonu z roku 2011.

Úvodní set proti 23. hráčce žebříčku zvládla bezchybně a za 20 minut ho pohodlně získala. Šafářové pak během pauzy pomohl proslov kanadského kouče Roba Steckleyho, vyrovnala hru, a když za stavu 4:5 odvrátila mečbol, zápas se proměnil v obrovské drama.

Kvitová pak měla další dva mečboly za stavu 6:5 opět při vlastním servisu, ale Šafářová, byť měla zavázané stehno, se nedala. V závěru tie-breaku však udělala tři chyby a na první skalp velké kamarádky těsně nedosáhla.

"Když jsem ve druhém setu nevyužila mečbol, poznamenalo mě to. Pak se mi do třetího setu podařilo dobře naskočit, ale ona znovu malou ztrátu dotáhla. Na konci se štěstí přiklonilo na moji stranu," řekla Kvitová, kterou v osmifinále čeká Varvara Lepchenková z USA.

Se Šafářovou spolu letos hrály na betonech v Sydney a v Dauhá a na antuce v Madridu. "Tráva nám chyběla," řekla Kvitová ještě před duelem a dodala: "Ale to je tenis, přítel nebo ne, na kurtu je to soupeř a každá z nás chce vyhrát."

"Lepší a více agresivnější hráčka byla Petra. Lucie se skvěle vrátila do zápasu, ale Petra hrála lepší tenis, když potřebovala," shrnula při komentování Martina Navrátilová, devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry.

Návrat na kurty po dlouhé zdravotní pauze v Eastbourne nevyšel bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska. Dvojnásobná šampionka Australian Open laborovala tři měsíce s nohou a dnes padla po třísetové bitvě s Italkou Camilou Giorgiovou 6:4, 3:6 a 5:7. Radost jí ale výsledek nevzal.

"To je přesně to, co jsem chtěla. Soutěžní zápas, pořádný test. Jsem ráda, i když výsledkově to nedopadlo. Ale jsem na začátku, můžu si ze zápasu vzít hodně pozitivních věcí," řekla Azarenková.
maz smr nkr

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Nieminen (Fin.) - Giraldo (7-Kol.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (2-ČR) - Šafářová (ČR) 6:1, 5:7, 7:6 (7:4),
Keysová (USA) - Jankovičová (3-Srb.) 6:3, 6:3,
Giorgiová (It.) - Azarenková (4-Běl.) 4:6, 6:3, 7:5,
Davisová (USA) - Erraniová (7-It.) 7:6 (7:5), 6:2,
Makarovová (Rus.) - Schiavoneová (It.) 7:5, 6:3.

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud